Втора жертва на бизнесмена Пъков: Бях потресен, когато разбрах, че е убил дете. Убедиха ме да се откажа от дело

Вторият човек, за когото се знае, че е ранен при катастрофа от бизнесмена Цветан Пъков, е ловецът Христо Христов.

„Бях потресен, когато видях по новините, че този човек е прегазил и убил дете”, заяви той в сутрешния блок на bTV, където разказа историята от преди 3 години.

Автомобилът, с който е ударен Христов, е същият, с който преди дни беше прегазен малкият Петьо в Панагюрище. „Само преди 2 години и 5 месеца той предизвика катастрофа, която преживях. Това, което преживях, то няма обяснение”, каза Христов.

Катастрофата станала на 17 ноември 2012 година на пътя Вакарел-Панагюрище. Оттогава до март 2013 година Христов лежи по болници. Има хематом в главата и множество счупвания и други наранявания. След излизането си от болница той продължава лечението си вкъщи. „Това, че бил изряден, не е истина”, каза Христов за бизнесмена. В злощастния ден той пътувал с още трима души с „Мерцедес” по пътя. Отивали на лов в събота сутринта. Христов и близките му твърдят, че „Мерцедес”-ът е спасил спътниците му, както и пътуващите в колоната след него. По думите на ловеца, Пъков карал с над 100 км/ч. Той изскочил внезапно от завоя и ударът бил неизбежен.

„Защо не са му направили тест за наркотици”, попита мъжа. Той разказа още, че в хода на разследването в дома му дошъл разследващ, който го съветвал да прекрати делото, защото няма смисъл. По думите му, Баров от Ихтиман му обяснил положението: „Най-много на него да му дадат пробация, а аз ще пропусна срока да заведа иск за обезщетение от застрахователя”. Тогава той се лекувал вкъщи и не бил в напълно адекватно състояние.

„И подписах. За което искрено и дълбоко съжалявам”, добави тъжно той и посочи, че само 2 години и 5 месеца след неговия инцидент се е случила трагедията в Петьо. „Не трябва да му се разминава”, каза Христов за Пъков. „Бях безкрайно възмутен. Много се развълнувах, не можах да спя през нощта като чух по новините”, добави той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини