12-годишно дете за втори път дарява косата си за перуки на онкоболни

12-годишно дете от самоковското село Широки дол дарява косата си за перуки на онкоболни. Това не е първата благородна постъпка на Линка. За първи път тя дарила косата си, когато била едва 2-годишна, пише вестник „Вяра”.

Линка и нейното семейство живеят в село Широки дол, преди това са живеели в София, майката е израснала в Америка, а е родом от Гоце Делчев.

Направата на една перука отнема месеци, защото се работи ръчно. Това е важно за самочувствието на една жена, а определено много засегнати нямат възможност да си закупят такава перука, тъй като естествените струват стотици левове.

Майката Маги също вече два пъти прави този жест и щом косата и достигне необходимата дължина, я реже и изпраща в организация, която се ангажира с благотворителната инициатива. Защото за двете това е просто коса, но може наистина да накара някой, сблъскал се със страшната диагноза рак и загубил косата си при лечението и борбата с болестта, все пак да се почувства по-добре с перука.

Ето тук идва ролята на жените, които искат по един или друг начин да изразят своята подкрепа, защото косата расте 10-15 см годишно, а в случая може да бъде безценен подарък.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.