Утре ще бъде слънчево, температурите до 19°

Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за април и през деня слабо ще се понижи. През нощта облачността над страната ще намалее, а вятърът ще отслабне, в много райони и стихне. Минимални температури между 0° и 5°. Утре ще бъде слънчево и почти тихо, съобщи Фокус, цитирайки НИМХ към БАН.

Временни увеличения на облачността ще има над Родопската област и източните райони, но без валеж. Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 14° и 19°, в крайните югозападни райони до 21°, в София 17°. Над Черноморието ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността в следобедните часове. Вятърът ще е слаб от северозапад, след обяд от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат 12°-14°. Температурата на морската вода е 9°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността, главно над Родопите. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е умерен. Максимална температура на 1200 метра около 9°, на 2000 метра около 2°. През следващите дни от юг ще се пренася топъл въздух. Температурите ще се повишат и максималните ще са предимно между 17° и 22°. В петък от запад на изток облачността, предимно средна и висока, ще се увеличи, но ще остане без валежи. През нощта срещу събота и в събота над страната ще има предимно значителна облачност. На много места ще превали. В неделя ще има повече слънце, ще бъде и по-топло. В следобедните часове ще има временни увеличения на облачността, на отделни места е възможно и да превали краткотраен дъжд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл