Общинската управа на Свищов настоява за бюджетна субсидия на Стопанската академия Общинарите обявиха подкрепата за висшето учебно заведение в декларация

Нов силен трус е усетен в Пловдивско

Пра-правнукът на смелия журналист Макгахан хареса Велико Търново за бъдещ дом

Собственикът на “Енерго про” за продажбата на ЧЕЗ в България: Повече от 20 години съм работил в Източна Европа, никога не съм срещал нещо такова

Хайтови продължават войната за Левски

Заради наводнен манеж отлагат кушиите на Тодоровден във Варна

Честванията по повод 26 години от обявяването на НП „Рила“ за защитена територия продължават

Илияна Йотова: България наложи Западните Балкани в политиката на ЕС

“Инерком груп” купува бизнеса на ЧЕЗ в България за 320 млн. евро

Николай Николов: Защо кметът Фандъкова не иска да отговори на въпроси за небостъргачите на НИКМИ?

Сменяме само старите касови апарати Произведените през последните две години машини ще имат нужда само от обновяване на софтуера

Сергей Лавров: НАТО ще принуди балканските страни да приемат философията на противопоставяне Алиансът не е в състояние да отговори на терористичната заплаха, посочи външният министър

Финансовият министър Владислав Горанов е поискал обяснение за драстичните разминавания в сметките на НЗОК

Стоян Александров пред “Труд” за обвиненията в лихварство: Нямам никакъв коментар

Бойко Борисов ще участва в неформалното заседание на Европейския съвет в Брюксел

Загиналият в изкоп в Банско работник имал прободна рана от кирка в гърдите

59-годишен работник загина, затрупан от земна маса в изкоп на водния цикъл в Банско. Инцидентът стана около 15:45 часа вчера в изкоп в района на Професионалната лесотехническа гимназия. При срутването на земната маса в изкопа, дълбок 2 метра, са били двама работници – загиналият Николай Лефтеров, който е от Банско, и негов колега. Те полагали канализационни тръби. Колегата му като по чудо е останал невредим, пише struma.bg.Служители на РСПБЗН – Банско изровиха с ръце тялото на мъжа. Констатирано е, че Лефтеров има прободна рана в областта на гърдите, вероятно от кирката, с която е работил, и счупен крак. Тялото му беше извадено в 17:45 часа и беше транспортирано в моргата на МБАЛ – Разлог за аутопсия. Резултатите от нея ще покажат дали причината за смъртта на мъжа са тежките травми, или задушаване.

Съпругата на загиналия Николай Лефтеров – Анка, дойде на място минути след като тялото му беше извадено от изкопа. Тя пищеше, не беше в състояние да говори след страшната вест за внезапната смърт на съпруга й.

„Бяхме двама в изкопа. Положили бяхме една от тръбите и чакахме другата. Тръгнахме напред, за да направим място. Дали бяхме изминали един метър, и някой извика „Бягайте!“, земята се срути и го затрупа. Стана внезапно. Всички се изплашихме много”, разказа оцелелият работник, който също е бил в рова.

Той сподели още, че са започнали работа предния ден, а договори с фирма „Царевец“ – Враца, която е подизпълнител, били подписали в деня на инцидента.

Вчера на мястото имаше група хора, които живущите на улицата посочиха като служители на фирмата. Те обаче отрекоха, че са нейни представители, като заявиха, че не работят в нея и отказаха коментар.

„Има фирма изпълнител, която подписва документите за съгласуване и оттам нататък си води техника на безопасност. Това, което знам, е, че е станало срутване и за съжаление има загинал човек”, каза Волев, представител на фирмата-изпълнител, който беше на мястото на инцидента.

Съседите разказаха, че не са видели нищо, но са чули виковете на работниците, които са били много изплашени.

Пристигнаха служители от Инспекцията по труда, които започнаха проверки.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете