Загиналият в изкоп в Банско работник имал прободна рана от кирка в гърдите

59-годишен работник загина, затрупан от земна маса в изкоп на водния цикъл в Банско. Инцидентът стана около 15:45 часа вчера в изкоп в района на Професионалната лесотехническа гимназия . При срутването на земната маса в изкопа, дълбок 2 метра, са били двама работници - загиналият Николай Лефтеров, който е от Банско, и негов колега. Те полагали канализационни тръби. Колегата му като по чудо е останал невредим, пише struma.bg.Служители на РСПБЗН - Банско изровиха с ръце тялото на мъжа. Констатирано е, че Лефтеров има прободна рана в областта на гърдите, вероятно от кирката, с която е работил, и счупен крак. Тялото му беше извадено в 17:45 часа и беше транспортирано в моргата на МБАЛ - Разлог за аутопсия. Резултатите от нея ще покажат дали причината за смъртта на мъжа са тежките травми, или задушаване.

Съпругата на загиналия Николай Лефтеров - Анка, дойде на място минути след като тялото му беше извадено от изкопа. Тя пищеше, не беше в състояние да говори след страшната вест за внезапната смърт на съпруга й.

„Бяхме двама в изкопа. Положили бяхме една от тръбите и чакахме другата. Тръгнахме напред, за да направим място. Дали бяхме изминали един метър, и някой извика „Бягайте!“, земята се срути и го затрупа. Стана внезапно. Всички се изплашихме много”, разказа оцелелият работник, който също е бил в рова.

Той сподели още, че са започнали работа предния ден, а договори с фирма „Царевец“ - Враца, която е подизпълнител, били подписали в деня на инцидента.

Вчера на мястото имаше група хора, които живущите на улицата посочиха като служители на фирмата. Те обаче отрекоха, че са нейни представители, като заявиха, че не работят в нея и отказаха коментар.

„Има фирма изпълнител, която подписва документите за съгласуване и оттам нататък си води техника на безопасност. Това, което знам, е, че е станало срутване и за съжаление има загинал човек”, каза Волев, представител на фирмата-изпълнител, който беше на мястото на инцидента.

Съседите разказаха, че не са видели нищо, но са чули виковете на работниците, които са били много изплашени.

Пристигнаха служители от Инспекцията по труда, които започнаха проверки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони