Размисли и басти - модните гафове на политиците

Премиерът на Обединеното кралство Дейвид Камерън
Излъчването на Дейвид Камерън е сякаш илюстрация на понятието „бритишнес“, което няма точен превод на български. То съчетава стил, семплост, изисканост и най-важното за един истински английски джентълмен – ненатрапчивост!
Забележете жеста му – на слизане от колата първото нещо, което Камерън прави, е да закопчае горното копче на сакото – както повелява етикетът.
Костюмът е в класическото морскосиньо, ризата е на дискретно каре, а дължината на ръкавите на сакото е като по учебник – ризата трябва да се подава точно два пръста (тук Бойко Борисов може да си вземе бележка – той открай време си пада по „по-охолни“ сака). Дължината на вратовръзката сякаш е мерена с лазер – краят и е равен с колана, а връхчето покрива токата – трудно достижимо съвършенство за много от държавните мъже.
Само като че ли волно разветия перчем, напомнящ на героите на Вилхелм Буш от приказката за Макс и Мориц, не прави стилистична услуга на британския премиер. Но нека го отдадем на тънкото английско чувство за хумор.

##########
Премиерът на България Бойко Борисов
Този кадър на Бойко Борисов е апотеоз на силата и заплахата.
Къде остана романтикът с магнолиите? Малко по-ведро г-н Борисов, тъкмо размекнахте женската половина на българското население и то се втурна да търси козметика с аромат на магнолия - това за информация на марките, предлагащи такива.
На европейска земя пускаме нашето тайно оръжие! Мощна, сериозна - дори прекалено мрачна фигура. Ами ще ги изплашим европейците, ще им спре ентусиазмът да ни залъгват и успокояват! И този многозначителен жест с подхващането на празните джобове на сакото, значи ли, че няма да ни донесете нещо!
Едно приятелско селфи с трите дами, които ви правят компания на тази страница би имало добър политически резултат от всички страшни физиономии накуп.



Премиерът на Дания Хеле Торнинг-Шмит
Премиерът на Дания Хеле Торнинг-Шмит, Хеле Гучи, както е популярна заради модните си пристрастия, и този път не разочарова феновете си на срещата на ЕС.
Яркочервеният костюм, изпъкващ сред тъмното море от официални костюми, в прекрасна хармония със свеж рус цвят на косата и уверена усмивка. Обувки в телесен цвят, визуално удължаващи „безкрайните” нозе на министър-председателката, са верният избор за всяка фешъниста. Дамата, която стана известна с неуместното селфи с Дейвид Камерън и Барак Обама, отново показва собствен стил. Присъствие, което не може да бъде незабелязано, води след себе си желания, които със сигурност ще бъдат задоволени!
Сега разбирате размяната на местата, които предприе Мишел Обама на погребението на Мандела. Истинско русо изкушение до президент на Америка - знаем какво би могло да е продължението!

##########
Канцлерът на Германия Ангела Меркел
Канцлерът Ангела Меркел и този път остава вярна на стила и визията, избрала за себе си.
Светлото сако и тъмния панталон създават ненатрапчив, но все пак ясно забелязващ се силует сред преобладаващите сини нюанси в костюмите на останалите присъстващи. Дискретно бижу и цвят под сакото загатват за женската същност на железния характер.
Изчистено, семпло и уверено - това е пътят, по който би могъл да върви един канцлер, решаващ в голяма степен съдбата на съвременна Европа.

##########
Премиерът на Полша Ева Копач
Костюм в категорично европейско синьо, не оставя нито грам съмнение по отношение на модните и политически пристрастия на премиера на Полша. Умело подбрана за фигурата кройка, дължина на полата - точно до средата на коляното, разкриваща стройни крака, уникални като стил и цвят обувки.
Делова, но изключително стилна визия, семпъл, но отчетлив грим, уверена в своите женски и професионални качества дама.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл