Плътско познание с Джилиън Андерсън

НАСА ще строи завод за ракети на Луната

Макрон пред Путин: Дълбоко вярвам, че историята и съдбата на Русия са в Европа

Матю Нимиц: Няма окончателно решение по спора за името на Македония

Кучето Ричи, което откри хероин за 12 млн. лв. Пратката пътувала от Турция за Белгия в ТИР, натоварен с чували теракол

И Зоран Заев беше при папа Франциск (ВИДЕО)

Рахой няма да свиква предсрочни парламентарни избори в Испания

Българин откупи картина за милиони и я върна у нас

25 лева за ден плаж в Гърция Копърки подбиват цените, возят без документи

Китай: От търговска война със САЩ няма да има печеливши

Вижте акцентите от броя на “Труд” в събота, 26 май 2018

Съдът остави в ареста шефа на КАТ-Благоевград, другият излезе срещу 7000 лева

Нинова в Галиче: Дайте пример на цяла България – изгонете мутрите от властта!

За втора вечер абитуриентите в Благоевград показаха стил и красота на червения килим

Певицата Емилия ранена в катастрофа Пострадал е и годеникът й Жорж Башур, а 19-годишният му син е в критично състояние

“Главболгарстрой” с най-голям шанс за „Струма“

“Главболгарстрой“ (ГБС) в съдружие с още две фирми е с най-голям шанс да бъде избран да проектира и изгради 23-километровата отсечка от магистрала „Струма“ между Кресна и Сандански. Това показват отворените вчера ценови оферти на трите консорциума, допуснати до този последен етап от надпреварата.

Консорциум „Струма лот 3.3“, в който влиза ГБС, иска за своята работа 255,72 млн. лв. с ДДС, което е най-ниската предложена сума. Отделно от това в предния етап, когато се оценяваха техническите оферти, този консорциум получи максимално възможните 100 точки, с което се класира на първо място по този критерий. Според правилата в крайната оценка със 75% ще участва ценовото предложение, а с 25% – техническото.

Другите две оферти са също на обединения от предимно български фирми, но техните оферти са по-скъпи, а техническите им предложения са оценени доста по-ниско. Обединение „ПСТ Струма 3“ е получило 33,43 точки, като иска за своята работа минимум 273,77 млн. лв. с ДДС. Третият участник – обединение „АМ Струма“, е оценен с 58,57 точки, но иска за своята работа минимум 311,76 млн. лв.

Тъй като конкурсът е за проектиране и строителство, и на трите фирми е позволено да предложат и максимална цена, която е с около 20 млн. лв. по-висока от минималната. Тя е за непредвидени разходи, но представлява праг, който няма да може да се надвишава.

До около месец ще бъде избран и изпълнителят на отсечката от „Струма“ между Благоевград и Железница. Така за наесен остава само изборът на изпълнителя на най-сложния участък – през Кресненското дефиле.

Участниците

– Консорциум „Струма лот 3.3“ в състав „Главболгарстрой Инфраструктурно строителство“ АД, „Главболгарстрой“ АД, „Пътстрой 92“ „Геострой“ АД

– Дружество по Закона за задълженията и договорите „ПСТ Струма 3“ в състав „ПСТ Груп“ ЕАД, „Рутекс“ ООД и „Понсстройинженеринг“ ЕАД

– Обединение „АМ Струма“ в състав „Трейс Груп Холд“ АД, „Пътища и мостове“ ЕООД, NGE Contracting – Франция

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.