Майтап, бе, Уили: Вдигат по тревога пожарникари заради комари

Бдителни русенци объркаха пръскането срещу комари с дим от пожар и вдигнаха посред нощ огнеборци. Гражданин алармира на тел. 112 за задимяване в района на бензиностанция „Петрол“ по пътя Русе – София, съобщиха от полицията. Пристигналите пожарникари виждат, че белите кълба дим над дърветата са от третираните тревни площи.

Фирма „Санси“, която спечели обществената поръчка в крайдунавския град, пръска по график от миналия месец, обясниха от общината. Районите се обработват вечер след 20 ч. със специализирана наземна техника. Използваният препарат е в списъка на разрешените за употреба биоцидни препарати. Пръскането не включва защитени зони и местности в обхвата на „Натура 2000“.

За битката срещу жилещите кръвопийци т.г. в местния бюджет са отделени 200 000 лв. За да има ефект, с общинската управа на съседния град Гюргево се договаря съвместно пръскане от самолет на крайбрежните зони по Дунава.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.