Шумен с рекорден омлет на Балканите с 1200 яйца и 20 килограма бекон

Балкански рекорд за огромен омлет беше поставен в Шумен в събота по време на бирен фест "Да вдигнем шум за Шумен". Майстор Ангел Ангелов го приготви в известния си юнашки тиган с диаметър 1,50 метра, изработен от медицинска стомана. В него той забърка 1200 яйца, 20 кг бекон, 10 кг пипер, 30 кг гъби, 100 връзки лук, 2 кг краве масло, мляко и 4 литра олио. Към три часа отне приготовлението на юнашкия омлет, а две дузини доброволци търпеливо асистираха в рязането на продуктите и чупенето на яйцата.

Сред ентусиастите освен скаути с баш ръководителя им Добромир Драев беше и шефът на полицейското управление във Велики Преслав Румен Симеонов.

Един кубик дърва станаха на жарава, за да се приготви на бавен огън омлетът рекордьор. После беше излапан от присъстващите с пенлива наливна бира. На феста в парк "Студентски" пивото се лееше безспир по 50 ст.

С направата на яйченото чудо беше учредено Деветото братство на гигантските омлети в света, а учредители станаха всички шуменски помощници, обясни майстор Ангел. "Виновник" за рекорда е "Карлсберг България", организатор на двудневните бирени тържества в Шумен, където от над 130 г. се произвежда бира. Празникът продължава и в неделя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл