Полуфинални обрати в европейските турнири

Чудеса се случват. Е, не толкова често когато не е Коледа, но все пак се случват. И макар осакатеният Байерн да изглеждаше обречен пред могъщата Барселона, немалка част от баварските фенове бяха заложили на своя отбор. Betfair България предоставя уникална възможност за любителите на залозите. А ето и самите исторически обрати:

1. УЕФА сезон 1984/85
Интер 2 : 0 Реал
Реал Мадрид 3 : 0 Интер

Интер на Иларио Кастаньер доминира през първия двубой и „нерадзурите“ отбелязват два гола. Домакините създава дузина голови опасности, но не успяват да направи победата си още по-изразителна. След мача, от Интер съжаляват, че не решават всичко, но са уверени, че ще продължат. Реваншът, обаче, съвсем не се развива в тази насока. С два гола на Карлос Сантиляна, Реал възстановява равенството, а малко преди 60-тата минута Мичел вкарва трети гол. До края на мача гостите не сътворяват нищо стойностно и са елиминирани от надпреварата.

2. УЕФА сезон 1985/1986
Интер 3:1 Реал
Реал 5:1 Интер (след продължения)

Срещайки познатия съперник, Интер са твърдо решени да си върнат за загубата от предната година. Нерадзурите успяват да надделят с два гола на Тардели и автогол на Салгуеро, а за гостите бележи Валдано. На реванша, Санчез отбелязва от дузпа, точно преди почивката, а Интер удрят греда в ключов момент малко след това. През втората част Годильо дава преднина на мадридчани (64), а Брейди (66) и Санчез (74) отбелязват от дузпи и пращат мача в продълженията. Там, палач за гостите е не друг, а отново Сантиляна, който с два гола праща Реал на финал. Този феноменален Реал е считан и за един от най-добрите отбори в историята на клуба.

3. УЕФА сезон 2005/06
Стяуа 1:0 Мидълзбро
Мидълзбро 4:2 Стяуа

В този драматичен двубой за купата на УЕФА, Стяуа успява да спечели домакинския си сблъсък с минималното 1:0. В Англия нещата за румънците изглеждат още по-добри, след като след 24 минути игра, общият резултат е три на нула в полза на Стяуа. Макар всичко да изглежда загубено, Мидълзбро не се отказват – до края на полувремето Макароне отбелязва за 1:2. През втората част устремът на англичаните е осезателен и с два гола на Видука (64) и Ригът (73), финалът не изглежда чак толкова далечен. В последните инфарктни мунити, Макароне (89) отбелязва четвърти гол за Боро, който се оказва достатъчен, за да ги класира на финал.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт