Досиетата на КТБ, но всички!

ДПС  предлага на депутатите съгласие: да бъдат обявени имената на публичните личности с кредити от КТБ и на всички вложители, които са имали преференциални договори и са ги развалили, за да получат парите си от фонда за гарантиране.

Уж всички са съгласни, че истината за „скъпото банково украшение, поставено под стъклен похлупак от държавата“- по думите на Цацаров, както и за престъпния му модел трябва да стане обществено достояние. Но реформаторите щели „да го обсъдят“ все пак.

Докато те и други се чудят дали им изнася, добре е да се каже ясно:

Нека досиетата на фалиралата Корпоративна търговска банка да се отворят, но безусловно - абсолютно всички, до едно!

Другото ни е познато:  Държавна сигурност четвърт век вече не съществува, обаче нейните архиви са отворени винаги и за всякакви нужди, включително като библиотека за компромати и като родилен дом за зависими политици. В това време ние нормалните българи така и не научихме кой кой е на върха на трите власти, определящи съдбините  ни – нито на законодателната, нито на съдебната, нито на изпълнителната.

И архивите на КТБ са красноречиви. Те говорят за мъглявините в политическото задкулисие. И ние сигурно скоро ще видим как решението за тях ще извади наяве една голяма коалиция - на гузните.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари