Звеноводките

Има едно нещо, което светът почти винаги възнаграждава с почести или пари - и то е инициативата. А какво е инициативата? Да правиш каквото трябва, без някой да ти заповядва. Казал го е преди век един британски индустриалец. Може и така да е било някога в Англия, но днес у нас инициативата – това е да правиш нещо по заповед, без да знаеш какво ще стане накрая.

Та и г-жа Бъчварова така. Инициира специално звено в МВР да контролира мигрантите. Меша в него хора от всички звена, които извършват контрола сега – от полицията, граничарите, НСБОП, ДАНС.

Защо му е на МВР специално звено, за да си върши нормалната работата? Дявол знае. И г-жа Кунева може би, защото пък тя готви специално антикокорупционно звено от нормалните – Сметната палата, Центъра за превенция и анализи, комисиите за конфликт на интереси и за конфискация.

Двете звеноводки да са живи и здрави. Ама да ни прощават. Миш маши като техните вече сме яли. И сметките сме плащали - за новите сгради, коли, началници, секретарки и тъй нататък.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари