Командироват 27 полицаи във Варна за лятото

27 полицейски служители от вътрешността на страната ще бъдат командировани във Варна през лятото. Това обяви шефът на Областната дирекция на полицията в морската столица Даниел Пашов.

16 от командированите униформени служители на МВР ще работят в екипите на Златни пясъци, шестима на Св. св. Константин и Елена и трима на Камчия. Останалите двама ще се включат към групата за борба с джебчийските кражби в морската столица, която съществува в полицията.

Традиционно през летния туристически сезон в курортите ще са на разположение и двама румънски полицаи, които ще помагат при комуникацията с туристите от северната ни съседка.

Според Даниел Пашов полицията ще се концентрира в работата по противодействие на джебчиите, проституцията, кражбите от домове и хотели, както и на силния шум, които по принцип тормозят туристите.

Шефът на полицията уточни, че това не означава, че ще се загърби работата по разкриване на кражбите на автомобили, борбата с наркотиците и противодействието на корупцията.

В четвъртък Пашов представи новия си заместник - Николай Спасов, който също като варненския полицейски шеф идва от Първо РПУ в София.

Въпреки че главният секретар на МВР Георги Костов оцени негативно всички останали началници във варненската полиция, до момента нито един от ръководните кадри в дирекцията не е сменен.

Даниел Пашов не изключи възможността да прави рокади, но увери, че това ще става след запознаване с персоналните качества на всеки един служител.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони