Десетки полицаи преследваха три часа избягала крава и я застреляха

Крава е била застреляна от полицията във Великобритания, след като е избягала от пасище близо до Нюкасъл, пише chroniclelive.co.uk. По време на тричасовата операция са участвали въоръжени полицейски части и хеликоптер. Това е една от трите крави, избягали от пасището в близост до парка „Изгряващото слънце“ в Уолсенд в неделя следобед.

Полицията е получила сигнал от хора, които са ги забелязали да вървят към главен път, където движението е натоварено. Участък от крайбрежния път от Нюкасъл до Тайнмаут е трябвало да бъде затворен, докато полицията се е опитвала да хване едната крава в полето отстрани. Говорител на полицията в Нортъмбри заяви: „Кравата бе изключително неспокойна и представляваше сериозна опасност за хората и шофьорите. Бе взето решение животното да бъде застреляно от въоръжените служители на мястото на инцидента.“

56-годишният Бари Ейчисън сподели, че въоръжени полицаи са искали да я застрелят от прозорец на горния етаж на къщата му, но след това отишли в дома на съседа, защото не нямало достатъчно място. „Не беше редно полицията да убива крава“, каза той. Кравата е била застреляна около 17:15 ч. местно време - почти три часа след началото на преследването.

Другите две избягали животни са оставени на собствениците им. Управител на близка ферма каза за вестника, че кравите се „уплашили от хора, които си разхождали кучетата, и прескочили оградата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл