Родилка почина след секцио в Добрич

Родилка е починала тази нощ в болницата в Добрич, съобщи Topnovini.bg.

За фаталния случай потвърди и директорът на Многопрофилната болница за активно лечение д-р Трифон Йорданов. "За съжаление, има подобен инцидент", каза той.

Жената е приета по спешност в болницата около 17,30 ч. вчера. След 40 минути екипът е бил в операционната и е извършено секцио. Самата операция е протекла нормално, след което жената е качена в интензивните стаи на АГ-отделението, обясни д-р Йорданов.

Около 23 ч. жената започва да има остри болки в гръдната област и задушаване, след което е колабирала. Извикан е екип от реаниматори, които в продължение на повече от час са правили опити да възстановят сърдечната дейност, но безуспешно. Смъртта е констатирана в 1.11 ч. през нощта на сряда срещу четвъртък, съобщи д-р Йорданов.

Бебето е живо. То тежи над 3 кг и е на системи, тъй като също е страдало преди раждането.

Директорът на болницата съобщи, че още снощи е уведомил Районното полицейско управление, Регионалната здравна инспекция и Министерството на здравеопазването. По случая е образувано досъдебно производство.

Докато не приключи разследването, данни за родилката не могат да се дадат, както и да се посочи причина за смъртта. Работната хипотеза на д-р Трифон Йорданов, който е акушер-гинеколог и доскоро оглавяваше АГ-отделението, е, че причина за смъртта е белодробна емболия. Той обаче подчертава, че окончателната диагноза ще се знае след приключване на следствените действия.

Това е трето раждане за жената, тя е имала термин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони