Кухненски нож в сърцето: Млада жена уби мъжа си след спор за хавлия

Жена на 22 г. намушка съпруга си с нож в шуменското село Салманово и сама тръгна да търси помощ.

Венета А. крещяла, че е станала беля със съпруга й Севдалин Х. (23г.).

Към 22,40 часа в четвъртък бил подаден сигнал до телефон 112 и на мястото на трагедията се отзовал екип на Центъра за спешна медицинска помощ. Медиците само констатирали смъртта на мъжа, който лежал на пода. Жената била забила в гърдите му кухненския нож до половината. В петък аутопсия трябваше да изясни кой жизнено важен орган е засегнат и смъртта е настъпила за минути.

Венета е убила съпруга си с едно пробождане в сърцето, научи "Труд".

Предполага се, че по време на убийството в къщата са били и двете им деца.

Малко по-рано през деня съселяни видяли как младото семейство се прибира към дома си и между тях не личало напрежение. Бащата бутал количката, майката водело едното дете.

В селото вече се говори, че поредният скандал между съпрузите бил на битова основа и станал заради една хавлиена кърпа. Мъжът поискал, Венета казала да си я вземе сам и настанал скандал. Възможно е жената да е действала при самоотбрана, умуват местните и се чудят как е посмяла да вдигне ръка срещу мъжа си.

Наблюдаващият зам.окръжен прокурор на Шумен Димитър Димов обаче, отказа коментар по случая. Започнато е досъдебно производство, а извършителката е задържана за срок до 24 часа в полицейското управление за престъпление по чл.115 от НК.

Пред разследващите Венета също разказала всичко и казала, че съпругът я ударил по главата, стискал я и за ръцете и тя взела ножа да се брани.

Съселяни пък казват, че Севдалин бил тих човек, много способен, лятото работел в цех за ядки. Първоначално живеели под наем в общинска къща, после се преместили при майката и бащата на момичето. Вече имали своя малка къща в двора на тъста.

В Салманово вървят всевъзможни версии за убийството. Едни окайват Севдалин, други арестуваната му съпруга. Полицията е взела мерки, за да не се стига до напрежение и саморазправа.

Децата на 2 и 3 години са изведени от семейната къща в с. Салманово и са настанени в приемни семейства, съобщиха от дирекция Социално подпомагане в Шумен.

Коментари

Задължително поле