Изба Four Friends предложи вино и голф от приятели за приятели

Специалното меню за гурме вечерята за 120 представители на бизнес и шоу елита изготви шеф Виктор Ангелов

Шеф Виктор Ангелов беше звездният готвач на изискана вечеря с дегустация на вина – Four Friends for Friends. Вечерята беше гурме финалът на едноименния голф турнир, който се проведе на 27 май 2015 г. в Голф клуб „Света София“.

120 бяха представители на столичния бизнес и светски елит, сред които Димитър Желев, изпълнителен директор на Алианц България, Красимир Узунов, собственик на Интерсервиз Узунов, посланиците на Виетнам, Индонезия и Аржентина, шефът на Дойче Банк България Борислав Иванов, поп дивата Нина Николина. Всички те получиха покана да се потопят в кулинарните изкушения от специалното меню, лично приготвено от шеф Ангелов. Сред гурме произведенията блестеше телешко с гъши дроб и плодово-винен сос. Съвършенството на вечерта беше допълнено и от великолепните изпълнения на музиканта Любо Киров.

Деликатесите на шеф Ангелов бяха поднесени тематично с различни вина за ценители на избата Four Friends. Сомелиери и технолози представиха винените елексири, а гостите имаха възможност да се насладят на бели и розе вина от серията Zitara. Кулинарният шедьовър в менюто беше поднесен с перлата сред червените вина на избата – Black Shadow.

„Серията Zitara, която представихме тази вечер, е кръстена на местността, в която се намира нашият лозов масив и винарната Four Friends – с. Горно Ботево, Стара Загора. Названието на тази селекция вина поражда асоциация със спецификите на сорта грозде, на почвата, на вкуса и аромата на вината. Характерна за тези вина е минималната технологична намеса при производството с оглед на изява на тероар, сорт и други качества“, разказа Петър Илиев, технолог на винарна Four Friends. Той подчерта, че топ виното на избата – Black Shadow, е произведено от няколко специално селектирани сорта грозде, така че да се постигне максимална комплексност. Този еликсир изразява в най-пълна степен философията на избата Four Friends – качество във всеки детайл.

„Лично аз предпочитам вината на избата. Затова за мен беше едновременно удоволствие и привилегия да направя менюто за моите приятели от Four Friends и техните гости. Надявам се присъстващите да са харесали ястията, а за вината не се съмнявам“, каза шеф Виктор Ангелов.

За незабравимото преживяване в този ден допринесоха и силните голф емоции. Вино и голф от приятели за приятели – именно това бе идеята на първия по рода си голф турнир Four Friends for Friends, който се проведе в Голф клуб „Света София“.

44 играчи, разделени в отбори по двама, се състезаваха в кръг от 9 дупки във формат скрамбъл. След оспорвана игра и дегустация на най-новите вина с марка Four Friends, най-много стейбълфорд точки – 21 събра отборът на Сет Ъндърууд и Димитър Димов, които грабнаха голямата награда. Втори със същия резултат са Ричард Лейн и Любомир Тушев, а трети – Александър Евтимов и Милен Янков с 20 точки. Приза за Най-дълъг удар на 18-а дупка дупка взе Милен Янков, а за Най-точен удар на 15-а заслужи Ричард Лейн. Победителите получиха специален сет вина Four Friends.

Винарска изба Four Friends

Винарска изба Four Friends е създадена през 2012 г. и към днешна дата разполага с над 40 хектара лозови насаждения в най-подходящия за отглеждане на грозде регион в България – Тракийската низина. Имението е сгушено в землището на с. Горно Ботево, източно от град Стара Загора – район, известен с хилядолетни винарски традиции, започнати от траките. Точно тези традиции желаят да възродят четирима ентусиазирани приятели, ценители на хубавото българско вино и съсобственици на избата.

Водещи принципи във винопроизводството на Four Friends са вниманието към всеки етап и детайл в процеса, неколкократна селекция и контрол на гроздето, което се използва, подбор на лозови масиви, прилагане на изпитани технологии за постигане на най-високо качество на продукцията.

Вината на изба Four Friends са търсени от потребителите и заради факта, че са позиционирани в различни ценови сегменти и са насочени към различни таргет групи. Освен това могат да се намерят в големите търговски вериги, специализирани магазини за вино, ресторанти. Серия Four Friends е уникална с това, че се предлага в еднолитрова бутилка с идеята, че клиентът е наш приятел и ние му подаряваме 25% повече вино. Това е в основата и на серията Four Friends For Friends.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл