Жандармерия ще пази кюстендилските череши

15-20 жандармеристи с командир и две коли ще охранява черешобера в Кюстендилско - звеното ще бъде дислоцирано на най-невралгичните места по пътищата и масивите от 15 юни, каза шефът на областната дирекция на полицията старши комисар Елиан Стамболийски

Така е от 4-5 години - черните коли са в непрекъснато движение и гарантират на 100% спазването на правилата и реда при прибирането, транспортирането, изкупуването и реализацията на доходоносните плодове.

Ефектът от включването на жандармерията е повече от доказан, сочи статистиката. През 2008 год. са регистрирани 126 престъпления в черешобера. На следващата 2009-а те са 93, тогава нямало такава охрана. През 2013 год. и м.г. има всичко на всичко регистрирани (и разкрити) 1-2 престъпления, кражби на череши, отбелязват от областната дирекция.

Т. г. обаче няма да се използват така нар. визьори - термокамери за нощно виждане, които имат далекобойност до 800 м. С тях минали години дебнеха за нощни крадци по градините. Сега охраната ще е въоръжена само с бинокли за нощно виждане, стана ясно след среща в общината по стартирането на черешовата кампания от 1 юни. Визьорите са на въоръжение в Гранична полиция и сега са за наблюдение по източната граница заради бежанците, казаха ченгета.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони