Премиерата на “УЛИЦАТА” предизвика фурор в зала 1 на НДК

“УЛИЦАТА” не разочарова верните си почитатели – разсмя ги, разплака ги, показа им как са се променили самите те през последните 20 г. Легендарната телевизионна поредица “за малкия човек” възкръсна в Зала 1 снощи и даде заявка за дълъг и активен творчески живот.

Изключителен хумор, модерна сценография, смели драматургични решения, откровеност и много истина има в спектакъла, с който режисьорът Теди Москов се сбогува с театъра. Сполучливо вплетени екранни сюжети получиха развръзката си на театралната сцената и не оставиха публиката нито за секунда равнодушна.

Говореща холограма на Мая Новоселска посрещаше зрителите в Централното фоайе на НДК и с хумор ги насочваше към местата им в препълнената зала. Сред гостите на представлението бяха примата на българската естрада Лили Иванова, вицепремиерът Румяна Бъчварова, министърът на културата Вежди Рашидов, министъра на енергетиката Теменужка Петкова, председателят на СЕМ Георги Лозанов, директори на театри от страната и др.

Припомняме ви, че поради огромния интерес и напълно разпродадената Зала 1 на Националния дворец на културата (НДК) за двете премиерни представления на “УЛИЦАТА” на 8-ми и 9-ти юни, от понеделник тръгна продажбата на билети за следващите две представления.

“УЛИЦАТА НА ЖИВО” ЩЕ СЕ ИГРАЕ ОЩЕ ДВА ПЪТИ - НА 13-ТИ И 14-ТИ ОКТОМВРИ!

Билетите са на цени от 20 до 40 лв. и могат да бъдат закупени в Билетен център - НДК и в мрежата на Ticketportal.

ПОВЕЧЕ ЗА “УЛИЦАТА”

В първите години на 90-те на театралната сцена се ражда един спектакъл, който става емблематичен за времената на промяна – политическото кабаре “УЛИЦАТА” на Теди Москов. Чрез поредица от скечове и актьорска импровизация, спектакълът показва живота на „малкия човек” в България след падането на комунистическия режим. Героите на Мая Новоселска, Кръстьо Лафазанов, Валери Малчев и др. стават любимци на публиката. По-късно успехът на “УЛИЦАТА” се пренася и на телевизионния екран в незабравимото шоу на БНТ. Освен безспорните имена на актьорите, магията и очарованието на представлението ще бъдат допълнени от музиката и изпълненията на живо на Антони Дончев и бенд, сценография и костюми на Свила Величкова, както и картина и монтаж от Иван Москов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини