Задържаха трима, измамили баба с пасти за 2500 лв.

Задържани са телефонни измамници, които "продали" на баба от шуменското село Осмар, кутия сухи пасти за 2500 лв. Това са трима мъже от град Горна Оряховица - Д.А./30г./, А.Д./30г./ и Д.Б./54г./.

При претърсвания в домовете им са намерени и иззети мобилни телефони със сим карти, над 30 000 лева и 2 кг. златни накити. Полицаи от Шумен и Горна Оряховиза са работили по разплитане на случая, оповестен в петък.

77-годишната жена пострада на 21 май, когато повярва на телефонно обаждане, че за нея има пратка от чужбина с 20 000 евро и български левове. Непознатите доставчици й поискали 4 800 лв., за да получи колета. Жената казала, че може да даде само 2500 лв. Направила всичко възможно да намери парите, като поискала заем от внука си, без да му каже за какво са й нужни. Чак като отворила пакета видяла, че вътре има само сладки пасти, а по-късно полицията ги пибрала като веществено доказателство.

За късмет униформените стигнали до извършителите. Д.А. е осъждан за измама през 2009 г., а срещу А.Д има образувани шест заявителски материала за измами на територията на град Исперих. Третият Д.Б. е криминално досие, в което има измама, укриване на данъци в особено големи размери, кражба, документни престъпления, убийство по непредпазливост, причинени телесни повреди при катастрофа, представял се е и за длъжностно лице.

С постановление на прокурор от Районна прокуратура в град Велики Преслав на А.Д./30г./ и Д.Б./54г./ е наложено задържане за срок до 72 часа. Ще се иска и постоянен арест. Изяснява се съпричастността на измамниците към подобни престъпления на територията на цялата страна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони