На 24 април 2019 да почерпят

Елена Йончева: Моят свекър е управител на къщите, но преди да познавам това семейство, така че това е абсурдно

Китай демонстрира военноморска мощ Показа за пръв път най-новия си ескадрен миноносец

Вижте най-големите лафове на Емо Чолаков Дългогодишният водещ на БТВ напуска ефира на телевизията

Доналд Туск и Ангела Меркел разговаряха по телефона с Володимир Зеленски

Мехмет Акиф Алакурт ядоса турските жени

Бизнесът срещу саботажа на зимния туризъм Не можем да очакваме хората да се върнат след 4 часа чакане на лифта, категоричен е зам.-председателят на КРИБ проф. Николай Вълканов

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 24 април 2019

„Хемус” задминава Плевен след 3 години (обзор)

Сантра стана телевизионна водеща

Велико Търново домакинства националната дискусия „Общини БГ 2030“

Валентин Николов: В близко време ще бъдат прекратени договорите с американските централи в „Марица-изток“

Родител 1 и 2 в бланките за забавачка в София (обзор) Полетата бяха променени отново на “майка” и “баща”

Лютви Местан трябва да внесе гаранция от 10 000 лева до 25 април

ГЕРБ отстъпиха за адвокатските доноси

Великотърновец си отмъщава на кредитори, ударили го с 400% лихва по бърз заем

Жертва на фирма за бързи кредити намира начин да си отмъсти, заради жестоките лихви, срещу които са му отпускали пари. „Прехвърлих покъщнина и имоти на близки, за да не ми вземат нищо, държавата е виновна”, твърди Николай К. Toй разказа историята си пред borbabg.com

„Опитвали ли сте да вземете кредит? Обиколил съм всички банки, но навсякъде ми казват, че трябва да си доказвам доходите или да водя поръчители. Доходите си доказах, но се оказаха ниски. Никой в днешно време пък не иска да гарантира заеми. Така в безизходицата си стигнах до фирма за бързи кредити“, разказа великотърновецът.

Преди три години той тегли първия си заем, за да си покрие битови разходи. Сумата не е голяма. Подписва договор за 800 лв. с популярна фирма за бързи кредити. След няколко месеца обаче закъсва с вноските и го дават за принудително събиране на бирник. Направо ахва, след като на вратата му чука частен съдебен изпълнител с няколко яки момчета и го уведомява, че има да дава почти 5 хил. лв.

„Принудих се да прехвърля цялото си имущество на приятел, за да не могат да ми го описват. Изчислиха ми, че практически крайната сума, съпоставена с тази, която съм взел и частично върнал, е резултат от лихвата, оказваща се над 400%, което е престъпление. Някой ще каже, че сам съм си виновен, и ще е прав, но всичкото това ограбване става с мълчаливото съгласие на държавата“, обобщава кредитополучателят.

На няколко пъти той писал писма до президента и омбудсмана на Републиката Константин Пенчев, но получавал уклончиви отговори и се убедил, че Бог е високо, а цар – далеко…

За да си отмъсти на финансовите акули, Николай тегли още три кредита. Успява заради алчността на фирмите, които изобщо не си правят труда да го проучват, а му отпускат парите в очакване да започне да им връща вноските, обложени с големи лихви.

„Взех и други заеми, има фирми, които дават само като кандидатстваш по интернет. Явно лихвите, които получават, им стигат да понасят и загуби от клиенти като мен. Досега съм взел няколко хиляди лева и никой не ме търси. Звънят ми по телефона или ми пращат писма. Имам топ с известия, дебел една педя, но вече съм изучил законите и знам, че нищо не могат да ми направят, а давността ще отмине. Това е моята реакция, след като държавата ги е оставила да безчинстват”, категоричен е Николай.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.