Георги Икономов: Името Банско е разпознаваемо в Бурса и е предпочитана туристическа дестинация

Президентът наложи вето на Закона за КТБ

Ферари има два рождени дни Ако беше жив, Енцо щеше да навърши 120 г.

Цветан Цветанов: Жаблянов се държа все едно е номиниран за председател на БСП

Корнелия Нинова: Искането за оставка на Валери Жаблянов е противоконституцонно

110 депутати решиха оставката на Валери Жаблянов

Съдът отложи първото заседание по делото срещу Владо Плацентата

Арестуваха двама, ограбили казино и бензиностанция с пластмасов пистолет

Владимир Тошев: Ако изказването на Жаблянов не е комунистическа тирада и той не е дървена комунистическа глава, аз се извинявам

Пътни полицаи засякоха трима, обявени за издирване Единият е търсен от ГДБОП

Тежко е състоянието на момчето, паднало от прозорец в социален комплекс

Курсант Деница Иванова от НВУ е носител на наградата „Трети март” Отличието е левовата равностойност на 3000 евро

Оперетата “Графиня Марица” отново на търновска сцена Представят постановката с нови попълнения сред солистите

Валери Жаблянов: Мотивите за исканата оставка са образец за политически произвол и фактологическо слабоумие

Доналд Тръмп с мярка срещу модифицираните пушки

Акция срещу телефонните измамници и джебчиите: Социално слаби се ширят в палати

Цели фамилии от социално слаби лица в Горна Оряховица се ширят в къщи като палати и се возят в луксозни автомобили. Това бе констатирано в четвъртък при мащабна полицейска операция в железничарския град.

“Целта на акцията бе противодействие на нарушения и престъпления на законите за гражданската регистрация, за българските лични документи и за устройството на територията, установяване на несъответстваща със социалния статус собственост”, уточниха участвали в проверките.

В ненадейните инспекции се включиха служители на полицията в Горна Оряховица, криминалисти от сектор “Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР във Велико Търново и служители от ТД НАП в старата столица и Община Горна Оряховица. Инспектиращите влязоха в кварталите “Гарата” и “Калтинец”, които се славят като меката на телефонните измамници и джебчиите.

За част от проверените седем адреса е установено, че липсват документи за строителна дейност, а в други документацията не отговаряла на построеното. В някои от дворовете на имотите са засечени паркирани лъскави автомобили “Ауди”, “БМВ” и “Мерцедес”, които не съответстват на социалния статус на собствениците.

“Допълнителна проверка ще установява начина на придобиване. В хода на операцията са проверени 41 граждани и още 30 автомобила. Съставени са три акта по Закона за гражданската регистрация, един по Закона за движение по пътищата и четири глоби по фиш”, изброяват криминалистите.

Действията по доказване на евентуална съпричастност на живущите на проверените адреси към престъпления, извършени по отношение на финансовата, данъчната и осигурителната системи продължават.

От полицията в старата столица уточняват, че в края на май и началото на юни тази година бяха установени и задържани четири групи телефонни измамници, действали във Великотърновска област. Мошениците са присвоили от жертвите си общо около 9000 лв.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете