Таксиджии не щат мокри летовници

В адската жега през последните дни, бургазлии и гости на града масово се изнасят от плажа с таксита. Шофьорите на жълтите коли обаче все по ряско приемат заявки за ивицата, той като плажаджиите влизали с мокри бански и целите в пясък.

"Правят таксито на нищо вътре, после трябва да тичам до автомивка", оплака се шофьор. Негови колеги също се покривали да ходят до "Капаните"- заведения на плажа. "Казват заведенията за ориентир, а всъщност това са налепани с пясък хора, които влизат нагло и ни плескат колите", обясниха негови колеги.

Хотелиери в Слънчев бряг също имали проблем. Туристи от една нация се сърдели, че са с летовници от друга, които се хранели "като прасета".

В същото време Туристическата камара в Бургас призова за топло отношение към туристите, за да се повиши ръста им на нашето море. През месец юни на територията на Бургаската област са обслужени 267 529 туристи, като само при руските туристи спадът бил 32%. Спадове имало още на пазарите на Люксембург, Австрия, Норвегия, Беларус, Швеция, Франция, Германия и др. В замяна на това ръст имало на естонци, холандци, швейцарци, унгалци, поляци, словаци, ирландци.

Според експертите на камарата, освен топлотата, за да се преодолее спадът, нужно е още качествено разнообразяване на all inclusive и предлагане на маркови напитки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони