Борисов откри нова пречиствателна станция за отпадъчни води в Момчилград

Премиерът Бойко Борисов откри новата пречиствателна станция за отпадъчни води в Момчилград, съобщи самият той във фейсбук.

Съоръжението е изградено по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.“. Проектът е на стойност 25,5 млн. лв.

"Благодарение на европейската солидарност вече сме изградили над 40 пречиствателни станции в цялата страна. До два месеца ще излезе и Акт 16 за пречиствателната станция в Кърджали. По проекта в Момчилград са реконструирани също 15 км. канализация и 10 км. водопроводна мрежа. С изграждането на пречиствателната станция, каквато досега не е имало в Момчилград, осигуряваме на хората в района по-чиста вода и намаляваме значително загубите по водопроводната мрежа. Освен това предотвратяваме замърсяването с отпадни води на реките Върбица и Арда, както и на язовир "Студен кладенец", написа в социалната мрежа Бойко Борисов.

"По-късно проведох и среща с кметовете от Кърджалийска област, с които обсъдихме проблемите на региона. Правителството не дели кметовете по партийна принадлежност. Няма кмет, който да е потърсил помощ и ние да не сме реагирали. Изграждането на пречиствателната станция в Момчилград е поредното доказателство за това", пише още премиерът.

            

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони