Фенове на "Чавдар" си устроиха ретроекскурзия

Заклети фенове на автобусите "Чавдар" си устроиха ретроексурзия из забележителностите на Шуменско. Ентусиастите наеха два вече пенсионирани рейса от автопарка на фирма "Шумен-Пътнически автотранспорт", за да си припомнят неповторимия шум на двигателя и ...друсането. Идеята е на физикът Валентин Иванов, който събра почитатели на автокласиката от страната.

Преди старта на пътешествието близнаците Милен и Христо Симеонови от Русе направиха презентация на свои макети на "Чавдар" в мащаб 1:23. Специално за шуменската ретроекскурзия от София бяха дошли двама души, които обожават возенето с рейс и даже го предпочитат пред прехваленото метро.

Това е втори воаяж с "Чавдар", а за предходния миналата седмица със самолет долетял и чехът Ян Марек, който е диспечер в градския транспорт на Прага. До миналата година той идвал в Шумен специално да се вози с билетче за лев на "Чавдар"-ите. Имало четири по различни линии, но вече всички са в заслужен отдих.

В събота билета струваше 10 лв. Първо ретроманиаците се возиха по градска линия до Паметник "Създатели на българската държава", Шуменската крепост и Томбул джамия. След това с втори междуградски "Чавдар" с удобни седалки и перденца поеха към Мадарския конник".

Фенгрупата "Чавдар" замисля и следващо още по-мащабно мероприятие и зове, който има стар рейс, да не го дава за скрап.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл