Отново оневиниха кмета на Бяла

Апелативният съд във Велико Търново призна кметът на Бяла Кольо Келерджиев за невинен. Така втора съдебна инстанция не намери основания да бъде осъден за длъжностно престъпление. Градоначалникът бе обвинен в ощетяване на Община Бяла с 43 000 лв заради неизпълнение на решение на Общинския съвет в градчето. Магистратите обаче отхвърлиха искането на Окръжната прокуратура в Русе за 3-годишна условна присъда. Решението на апелативната инстанция подлежи на обжалване пред ВКС в 15-дневен срок.

Келерджиев бе изправен на подсъдимата скамейска с обвинение, че е извършил престъпление по служба, като е иззел правомощията на Общинския съвет с цел да облагодетелства шивашка фирма. Още през 2006 г компанията купила имот край Беленската река, а съветът го задължил да укрепи прилежащия бряг на дерето. Келерджиев обаче променил задълженията на дружеството, като се съгласил те да облагородят съседен общински имот, като засадят дръвчета, храсти и сложат пейки.

Според Апелативния съд обаче е в разрез със закона да се продава имот и да се вменява задължение новият собственик да ремонтира край него.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони