Трагичната любов на българката Милена в Лондон: Съпругът й може да бъде осъден доживот

Пакистанецът Джамшаид Хан, който закла българската си съпруга Милена Юлиянова в Лондон, може да лежи доживот за зверското убийство. Лондонският съд призна за виновен 30-годишния Хан за престъплението, извършено в семейното жилище на 28 януари миналата година, съобщава „Дейли Мейл”.

Присъдата на пакистанеца ще бъде произнесена в петък.

Хан наръгал Милена цели 13 пъти, защото тя отказала да му помогне да остане във Великобритания. Пакистанецът бил толкова отчаян от това, че могат да го депортират, че започнал да си търси друга съпруга. Убийството било извършено едва 15 месеца след като двамата се оженили.

Хан пристигнал във Великобритания през април 2011 г. със студентска виза. Той се оженил за Милена с мюсюлманска церемония през октомври 2012 г., а през декември сключили и граждански брак. Той имал разрешение за пребиваване на Острова до февруари 2013 г., но се надявал да получи право да остане за постоянно заради съпругата си, която е европейка. Властите обаче подозирали, че бракът е фиктивен и отказвали да му продължат разрешителното.

Хан обжалвал решението и му поискали да предостави допълнителни документи през юли миналата година. Но Милена, която работела като масажистка в сауна, не желаела да му помогне и се изнесла от дома им в лондонския квартал „Форест Гейт”.

Пакистанецът споделил със свои приятели във Фейсбук, че жена му е вече мъртва и я описва като „кучка” и „проститутка” пред други млади жени. Той също така пращал на Милена обидни есемеси и я питал за сексуални контакти с други мъже.

На 28 януари Джамшаид я нападнал с нож в партерната спалня на дома им. Той пробол съпругата си 13 пъти, като фаталната рана била в сърцето. От нараняванията по ръцете на Милена става ясно, че тя е опитала да се защити.

След клането Хан избягал от къщата с окървавени ръце и се опитал да спре минаваща кола. Санитари влезли в семейното жилище и открили Милена обляна в кръв на пода. Те я закарали в болница, но българката починала още същата вечер.

След като на пода бил открит окървавения нож, Джамшаид бил арестуван. Той заявил пред полицията, че е действал при самозащита, след като се скарал със съпругата си заради контактите му във Фейсбук. Според Хан Милена извадила ножа иззад гърба си и се пробола с острието при сблъсъка. След като успял да я обезоръжи, той хвърлил ножа и побягнал навън.

Съдебното жури обаче отхвърли тази версия и строителният работник беше признат за виновен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят