Танцова формация „Търновска царица“ покори и Прага Участието на трупата бе с подкрепата на ГЕРБ

Лютви Местан обжалва паричната си гаранция от 10 000 лв. и забраната да напуска страната

Доналд Тръмп ще направи държавно посещение във Великобритания по покана на кралица Елизабет Втора

Македонска фирма плаща за брандиране на лични автомобили в България Платформа свързва рекламодатели и собственици на коли

„Ротари“ в Сливен бе домакини на турнир по баскетбол 3х3

УМБАЛ “Св. Марина“ Варна има готовност да поеме прегледите с ПЕТ скенер и ЯМР

Министър Захариева: България продължава силно да подкрепя евроинтеграцията на Черна гора

„Лихварите“ от „Капитал“ Елементарните обяснения на Иво Прокопиев и Теодор Захов този път няма да им свършат работа

„Небесни ментори“ обединява футболисти, съдии и журналисти

Отнеха книжката на Мария Банева заради катастрофата, при която блъсна млад мъж миналата година

Скандалите във ВТУ вещаят назначаване на служебен ректор

Център „Алеф“: У нас няма място за нацизъм

Беларус прекрати износа на нефт за Украйна, Полша и Балтийските страни

Министър Вълчев: Учителите и родителите имаме мисия да направим децата по-добри

Пенев защити съдиите, нападна БФС, Бодуров изгоря

Плашат с палежи паркови охранители

Две са дръзките посегателства върху имущество на охранители от Парков участък „Тетевен“ от началото на юли т.г.

На 5 юли, около 1,30 ч през нощта, умишлено е запален личният автомобил на Пончо Пончев, гл. специалист в отдел „Контрол и охрана“. Колата на охранителя е била паркирана в двора на къщата му в тетевенското с. Рибарица. Подпалвачът хвърлил съд със запалителна течност под резервоара с дизелово гориво на автомобила. Задната половина и интериора на превозното средство са изгорели почти напълно. Унищожени са частично, а някои и изцяло, намиращите се в колата оборудване и документи. Само бързата реакция на Пончев е предотвратила пламването на разположеното в непосредствена близост жилище.

Пак в с. Рибарица на 11 юли т.г., този път посред бял ден около 13,30 ч, пламва паянтов навес в дворното място на Петър Грозданов, също главен специалист в отдел „Контрол и охрана“ на Парковия участък „Тетевен“. Напълно изгарят служебният мотоциклет ИЖ и намиращите в близост стара къща и две стопански постройки. В овъглените постройки не е имало електричество, а акумулаторът на мотоциклета е бил свален, тъй като в предходните дни служителят бил в отпуск – обстоятелства, които пораждат основателни съмнения за умишлено предизвикан пожар, научи днес наш екип.

Информацията бе потвърдена от централата на Национален парк „Централен Балкан“.

Според нея, парковите служители са убедени, че палежите са свързани с изпълнението на служебните им задължения и е отмъщение от нарушители на режима на защитената територия, на които са наложени предвидените в закона санкции.

Силно притеснителна е възможността от възникването на нови подобни инциденти с други колеги от същия Парков участък, тъй като има индикации, че неидентифицирани лица и автомобили наблюдават и следят и други служители, за което са подадени необходимите официални сигнали.

Парковата дирекция строго осъжда посегателството върху своите служители и е убедена, че със своевременните си действия, органите на МВР ще стигнат до разкриване на подпалвачите.

Същевременно от ръководството й заявяват, че подобни нагли деяния няма да разколебаят екипа на Дирекцията съвестно и стриктно да изпълнява служебните си задължения за опазване на Национален парк „Централен Балкан“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.