Спас Гърневски: Фаловете на Валери Жаблянов са три и трябва да получи червен картон

Спас Русев: Надявам се на трофей още тази година

Петнадесетото издание на “Българската Коледа” събра близо 2,5 млн. лева

Главното мюфтийство изрази безпокойство от състоялия се Луковмарш в София

Кремъл отхвърли обвиненията за намеса в американските избори

Наказаха две “мулета” на измамника бай Митко 5560 лв. са върнати на старец от Велики Преслав

9,3% е ръстът на приходите от международен туризъм през 2017 г.

Арести за серийни крадци на коли Шиндлера и Таратора отвлекли „Мерцедес” по метода „скъпа баничка”

Ердоган и Путин обсъдиха ситуацията в Сирия

Осъждан се маскира като катаджия 1000 лева глоба за разходка с униформа в Берковица

Нова британска партия опитва да спре Брекзит

Дъщерята, убила майка си, получила инсулт “Мъките свършиха”, написала жената

Сотир Цацаров възложи делото за прегазената жена в село Търнава на Софийската окръжна прокуратура

Григор след загубата от Федерер в Ротердам: Дадох всичко и ето какво стана…

Изригна вулканът Синабунг на остров Суматра

Плашат с палежи паркови охранители

Две са дръзките посегателства върху имущество на охранители от Парков участък “Тетевен” от началото на юли т.г.

На 5 юли, около 1,30 ч през нощта, умишлено е запален личният автомобил на Пончо Пончев, гл. специалист в отдел “Контрол и охрана”. Колата на охранителя е била паркирана в двора на къщата му в тетевенското с. Рибарица. Подпалвачът хвърлил съд със запалителна течност под резервоара с дизелово гориво на автомобила. Задната половина и интериора на превозното средство са изгорели почти напълно. Унищожени са частично, а някои и изцяло, намиращите се в колата оборудване и документи. Само бързата реакция на Пончев е предотвратила пламването на разположеното в непосредствена близост жилище.

Пак в с. Рибарица на 11 юли т.г., този път посред бял ден около 13,30 ч, пламва паянтов навес в дворното място на Петър Грозданов, също главен специалист в отдел “Контрол и охрана” на Парковия участък “Тетевен”. Напълно изгарят служебният мотоциклет ИЖ и намиращите в близост стара къща и две стопански постройки. В овъглените постройки не е имало електричество, а акумулаторът на мотоциклета е бил свален, тъй като в предходните дни служителят бил в отпуск – обстоятелства, които пораждат основателни съмнения за умишлено предизвикан пожар, научи днес наш екип.

Информацията бе потвърдена от централата на Национален парк “Централен Балкан”.

Според нея, парковите служители са убедени, че палежите са свързани с изпълнението на служебните им задължения и е отмъщение от нарушители на режима на защитената територия, на които са наложени предвидените в закона санкции.

Силно притеснителна е възможността от възникването на нови подобни инциденти с други колеги от същия Парков участък, тъй като има индикации, че неидентифицирани лица и автомобили наблюдават и следят и други служители, за което са подадени необходимите официални сигнали.

Парковата дирекция строго осъжда посегателството върху своите служители и е убедена, че със своевременните си действия, органите на МВР ще стигнат до разкриване на подпалвачите.

Същевременно от ръководството й заявяват, че подобни нагли деяния няма да разколебаят екипа на Дирекцията съвестно и стриктно да изпълнява служебните си задължения за опазване на Национален парк “Централен Балкан”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.