Люба Илиева: Мечтата ми вече е реалност и съм безкрайно щастлива!

Люба Илиева e една от сензациите от последното издание на "X Factor". 18-годишното момиче от София впечатли журито и публиката с таланта си, въпреки че никога не е ходила на уроци по пеене. Фактът, че отпадна в първия кръг, не ѝ попречи да получи огромна зрителска подкрепа, а нейни фенове дори направиха групи във Facebook, като искаха талантливата певица да бъде върната обратно. Броени дни след напускането на шоуто, обаче Мтел й подаде ръка и реши да подкрепи дебютната й песен в рамките на новия им социално-отговорен проект "Мтел талант". Резултатът вече факт – "Спомени в прахта" излезе в началото на седмицата.

- Собствен сингъл, клип и светлината на прожектори… Промени ли се с нещо животът ти в последните няколко дни?

- Да, мечтата ми вече е реалност и съм безкрайно щастлива! Виждам как в социалните мрежи споделят песента ми, хората ме спират по улицата. Забавно е. Приятелите ми и родителите ми казват, че се гордеят с мен. Това ме мотивира, зарежда ме. Много приятна емоция.

- Откъде дойде идеята за песента? Лична история?

- Всеки има лична история, от която черпи вдъхновение. Аз, разбира се, не правя изключение. Искахме песента да разкаже онази история, в която много хора ще се припознаят – да е истинска и трогваща. Затова избрахме песен по музика и аранжимент на Раф Шилебекс от Белгия и Тами Инфузино от САЩ. Текстът е на Павел Николов от дуета Pavell & Venci Venc’.

- Тук трябва да отбележа, че реализацията на първата ми песен е факт благодарение на подкрепата, която получих от Мтел. Малко след отпадането ми от X Factor, имах късмета да бъда избрана от компанията за първия участник в социалната им програма „Мтел талант”, с която подпомагат проектите на талантливи младежи в сферата на изкуството, културата, науката и спорта.

- А тази за клипа?

- Клипът е дело на режисьора Виктор Антонов-Рик. Заснехме го близо до Панчаревското езеро. Беше много забавно, тъй като в снимките участва най-добрият ми приятел - Иван Лъчезаров. Радвам се, че имах възможността да споделя с него това изживяване. Той е един от хората, които най-много очакваха песента, а сега е част от нея.

- Къде беше, когато видя за първи път клипа в ефир?

- Подготвях се за интервю във връзка с онлайн премиерата на клипа, когато го видях за първи път по телевизията. Чувството наистина е неописуемо – една сбъдната мечта.

- Необходима ли ти беше по-специална подготовка за снимките на клипа?

Конкретно за клипа не, доверих се на режисьора, който ми помогна да се справя със задачата по време на самите снимки. Иначе още след като приключих участието си в X Factor, започнах да посещавам вокален педагог и да ходя на танци.

- Колко време отнеха снимките?

- Имахме два снимачни дни, но на практика работихме най-вече през нощта.

- Как те обогати новото изживяване?

- Разбрах, че когато искаш нещо много силно, работиш усърдно и се бориш за него, ще го постигнеш. X Factor дава страхотна първа стъпка в кариерата, възможност на талантите да бъдат забелязани и оценени. А след това с подкрепата на Мтел и Вирджиния Рекърдс имах възможността да работя с прекрасни професионалисти. Изживях страхотни мигове, докато работихме по песента и клипа. Научих се да съм по-уверена в себе си и в това, което правя. Запознах се с много хора и завързах нови ценни приятелства.

- Гледат ли приятелите ти на теб по нов начин?

- За тях винаги ще си остана същата. Мисля, че именно в това се изразява приятелството. Те се радват за мен и ме подкрепят много.

- Казваш, че си самоука. Ще кандидатстваш ли с музика, или ще тръгнеш по друг път?

- Бих искала да продължа да се занимавам с музика професионално, затова записах „Поп и джаз пеене” в Нов български университет.

- Какво да очакваме от Люба?

- Много музика! Надявам се да имам възможността да реализирам още проекти и да радвам хората с това, което правя!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл