Николай Николов: Защо кметът Фандъкова не иска да отговори на въпроси за небостъргачите на НИКМИ?

Сергей Лавров: НАТО ще принуди балканските страни да приемат философията на противопоставяне Алиансът не е в състояние да отговори на терористичната заплаха, посочи външният министър

Финансовият министър Владислав Горанов е поискал обяснение за драстичните разминавания в сметките на НЗОК

Стоян Александров пред “Труд” за обвиненията в лихварство: Нямам никакъв коментар

Бойко Борисов ще участва в неформалното заседание на Европейския съвет в Брюксел

„Инерком“ купува ЧЕЗ в България

Честват 135 г. от създаването на Варненското медицинско дружество

Над 70% от операциите в Урологията в Търново са ендоскопски

Цветанов и Нинова с общ законопроект Дават на родителите на загинали военнослужещи по време на задгранични мисии наследствени пенсии

Иракските власти предадоха на руските четири жени и 27 деца, свързани с “Ислямска държава”

Детска ясла в Монтана грейва по „Красива България”

Недохранените 3-годишни близнаци Стефан и Габриела отиват в дом или в приемно семейство Социалните служби установили, че не е подходящо да изпратят децата при баба им

Международен конкурс избира най-добрата концепция за нов градски център на Велико Търново

Съдят мъж от Разлог за подправяне на лотариен билет

Стоян Александров дал 61 кредита като физическо лице и 14 през фирми Общ размер: 541 000 лв., 1 693 160 долара и 3 738 600 евро; 1 006 400 лв. и 9 955 579.88 евро

Наглостта да си щастлив

Когато погледнеш нейните творения, няма начин да не се усмихнеш. Изглеждат потресаващо реално, сякаш всеки миг ще оживеят или поне така ни се иска.

Те са просто малки симпатични кукли, родени от въображението и сръчните ръце на 35-годишната Елена Кириленко.

Имам наглостта да бъда щастлива, казва за себе си в социалните мрежи рускинята от граничния с Естония град Печори. Няма начин да не й вярваме, гледайки творенията й.

По изработването им Елена се увлича през 2008 година. До този момент е майка на един син – Андрей, който днес е на 11 години. Така че едва ли е започнала да прави кукли за малкото момченце.

Освен да се грижи за семейството си, Елена практикува и любимата си професия на учител по биология и география.

Разказва, че първоначално правенето на кукли било само хоби, но постепенно така я увлякло, че го превърнала във втора работа. И въпреки наглед натовареното си всекидневие ражда на съпруга си Георги още две момчета – Миша и Гога, сега на 7 и 5 г.

Днес Елена продава онлайн уникалните си кукли, не спира да твори, а в началото на месеца направи изложба в Печори. От ръцете й излизат основно фигурки на деца, толкова мили, че ти се приисква да ги имаш всичките. През последните години вече прави и ”възрастни” кукли. И те, като тези с образи на деца, са миниатюрни. А другото изключително отличително е, че всички са перфектно облечени.

Всяка кукла си има име, като Елена не използва само руски. Освен това много от кукличките имат и второ наименование, а някои дори са описани със стихчета. Важно е да се знае, че повечето са в единствен екземпляр.

Изработени са от полимерна глина. Тя отговаря на всички международни стандарти за здравна безопасност и се отличава с изключително лесната си податливост на обработка. Радва се на особена почит сред любителите на приложни изкуства, които я използват за направа на различни неща, включително копчета, мъниста, бижута, кукли. Друго огромно нейно предимство е, че не е нужно човек да има индустриална пещ, за да изпече създадената форма. За целта е нужно печене около 30 минути в обикновена домакинска фурна на около 110 градуса температура. Материалът е създаден през 1939 година в Германия от майсторката на кукли Кете Крузе.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете