Къде ваканцуват родните звезди

Родното Черноморие се оказва предпочитана дестинация за популярните лица в шоубизнеса. По-голяма част от тях обаче предпочитат малкото останали по-незастроени и чисти места за плажуване. Чуждестранните курорти също са привлекателна дестинация за звездите, но главно извън летния сезон.

Усмихнатият кулинар и певец Лео Бианки тази седмица заминава на жадувана почивка със семейството си в Южна Италия. Той заедно със съпругата си Лучия и двете им деца - близначетата Николо и Матия, ще отдъхват в курорта Робинсон в областта Пулия, позната като “италианската Калифорния”. Там двойката съвсем спокойно ще може да оставя малките, когато пожелае, защото мястото е специално за хора с деца. Лео за първи път е заедно с близнаците на море, след като през миналата година е бил доста ангажиран с пицариите си и Лучия ги е водила сама на почивка. “Освен Италия много харесвам и островите на Южна Америка - там е красиво, горещо и слънчево. Мога да си седя на плажа по 4-5 часа като гущер и после хоп във водата. Обичам слънцето, то зарежда с енергия”, признава Лео, който тези дни засне ново видео с Играта и Део на песента “Номер едно”. Една от любимите ваканции на Лео била в Куба, където си изкарал много приятно. Там, докато плувал, симпатичният италианец загубил обецата си във водата и се пошегувал с едно местно момче, че ако му я намери, ще му даде 10 евро. Момчето обаче възприело офертата му насериозно и впоследствие Лео разбрал, че то се е гмуркало цели 5 часа да търси обецата му. В крайна сметка, въпреки че не намерил нищо, той му дал обещаните 10 евро заради усилията, което се сторило на младежа като истинско състояние.

Певицата с кадифен глас Белослава и тази година ще прекара по-голяма част от лятото в семейния хотел в курорта Лозенец. Там заедно със съпругът си - художника Евгени Йонов, тя обича да се наслаждава на спокойната атмосфера, която я зарежда и вдъхновява. Съпругът й, както и дъщеря й Дара били запалени по кайт, затова обичали да ходят с кемпера и на места, подходящи за сърфиране. Белослава не се включвала в техните спортни занимания, но им се радвала от брега. Същевременно певицата много обича пътешествията до далечни и екзотични места, където открива и нови емоции и преживявания. Една от най-екзотичните й екскурзии била до Антигуа, където останала изумена от голямата бедност, в която живеят хората. Децата там играели почти голи и боси с топка от смачкани вестници, но били невероятно щастливи и усмихнати, както и повечето хора там. Местните ядели изключително безвкусна храна, съставена почти изцяло от царевица, авокадо и боб, затова тя предпочитала да хапва плодове като банани или папая. Певицата си признава, че въпреки приключенията, които изживяла там, най-щастлива била, когато се прибрала на родна земя, защото оценила колко е хубава страната ни и колко я обича.

Алекс Раева все още не е решила твърдо къде ще бъде лятната й почивка, защото в момента е ангажирана изцяло с кастингите за новия сезон на музикалното шоу “Екс фактор”, където двете с Мария Игнатова отново са водещи. Атрактивната певица все пак се надява в края на август да й остане малко време да отскочи до Гърция, където да потренира любимото си гмуркане заедно с любимият й DJ Дончо. Двамата са запалени по дайвинга и отсега планират през зимата да отделят повече време за някоя от любимите им дестинации - Египет, Тайланд или Бали. Алекс признава, че гмуркането й действа абсолютно релаксиращо и под водата тя сякаш попада в друг свят - по-красив и по-спокоен. Опитите й да запали и Мария Игнатова по дайвинга обаче засега са безуспешни, защото тя е прекалено експресивна и не може да се отпусне достатъчно. За Алекс напротив, това се е превърнало дори в пристрастяване и тя си признава, че понякога дава и последните си пари, за да може да си го позволи. Под водата, освен да наблюдава красотата и отношенията между рибите, които също си имат свои семейства, тя се научава да контролира и емоциите си. Алекс твърди, че акулите са като кучето и надушват страха, само че са близо 100 пъти по-сензитивни от домашните ни любимци, затова, ако си плашлив, не трябва да влизаш в морето.

Талантливата певица Краси Иванова, която стана финалистка в “Гласът на България”, планира част от това лято да прекара в Несебър и Слънчев бряг, където ще съчетае почивката с участия. Там тя ще зарадва курортистите с разнообразен репертоар от хитове, сред които е и новата й песен “Сила”, която е посветена на любовта й Орлин. Гласовитата певица е родом от Бургас и не крие, че много я боли от това, че почти не е останало незастроено място край морето. Краси с носталгия си спомня за това колко кристално чиста е била водата в детството й, а също и плажовете. През август атрактивната блондинка планира да завърши албума си и да прекара поне една седмица в Бургас, където да се съберат с цялото й семейство. Не е тайна, че сестрата на Краси е победителката в “Сървайвър” Нели Иванова, с която са си обещали да се видят за по-дълго време в родния им град, защото и двете са много ангажирани. Чаровната изпълнителка признава, че първоначалната й идея била през лятото заедно с приятеля си Орлин да пътуват за Мароко през Гибралтар, но събитията там я разколебали. Все пак не са се отказали да посетят екзотичната дестинация, защото пустинята и пясъците там много я привличат. В краен случай ще я заменят с близката Гърция. За разлика от много свои колежки Краси не харесва Дубай, защото там няма какво толкова да види освен модерни технологии и постройки, а тя предпочита места с богата култура и красива природа.

Актьорът Калин Врачански още не е решил окончателно къде ще почива през лятото, но най-вероятно както всяка година ще отиде на къмпинг край родното Черноморие. През юни и юли Калин е ангажиран с турнето на постановката “Когато котката я няма”, която заедно с колегите си Елена Петрова, Силвия Лулчева и Асен Блатечки ще представят в седем града. Той се надява през август да отскочи до къмпинг “Градина”, където да се отдаде на каране на сърф и на активна почивка. Калин е привърженик на екстремните спортове и не пропуска да си вдигне адреналина при всеки удобен случай. В къмпингуването често му правят компания и други популярни лица от родния шоубизнес като Калин Вельов, Милена, Лора Крумова и Галя Щърбева. Харизматичният актьор обича да пътува и в чужбина. Често с голяма група приятели посещават различни дестинации, най-вече на европейския континент. От Франция тази година Калин получи и най-голямото си признание - наградата за най-добър актьор от Фестивала на независимото кино в Париж за ролята си във “Вила “Роза”.

Роклъвицата Роберта също е открила радостта от къмпингуването и за да й се отдаде изцяло, тази година тя се сдоби със собствена каравана. Заедно със семейството си вече се наслаждава на горещите летни дни и прохладния бриз в къмпинг “Арапя”. Певицата признава, че е останала учудена колко чиста е водата там, като в морето плували дори цели пасажи рибки - гледка, която отдавна не била виждала. Рокзвездата сподели, че не си пада по плажните спортове, затова предпочита да добива тен и да пийва коктейли в приятна компания. Роберта издава, че има нужда от тази почивка, защото през октомври я очаква много работа. За тогава е предвидена да бъде промоцията на новия й амбициозен проект, в който ще изпълнява музика на гениалния Шопен. Досега си е почивала на други места по родното Черноморие, но след като открила “Арапя”, вече е сигурна, че пак ще летува там. Съпругът й - хореографът и танцьор Росен Михайлов, споделя пристрастието й към къмпингуването и девственото очарование на последните останали незастроени плажове.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл