Работник загина, след падане от покрив в Доспат

58-годишен работник издъхна в смолянската болница след падане от покрив в Доспат пет дни по-рано.

Инцидентът е станал във вторник. Никола Гецев от гр. Петрич бил на покрива на спортната зала, която се ремонтира в родопския град. Заедно с бригада от фирма изпълнител от Петрич мъжът слагал термо панели с найлон. Преди това валял дъжд и било мокро. Мъжът се подхлъзнал и паднал на цимент от 12 -13 метра пред очите на колеги.

След падането твърдял, че е добре, бил в съзнание. Първоначално не е имало данни да има тежки наранявания, но след това получава усложнения, казаха и от прокуратурата.

Откаран е веднага и е приет в болницата в Смолян с гръдна травма, счупени крака, белодробна контузия и счупен гръбначен стълб. Въпреки усилията на лекарите, е починал в неделя. Обектът е на община Доспат и се ремонтира по проект. Екип на Инспекцията по труда е на място на проверка за трудовата злополука. Проверката не е приключила, но данните към момента са, че работникът не е ползвал предоставени от работодателя лични предпазни средства - колан и каска, каза Емилия Даракчиева от Инспекцията по труда в Смолян.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони