Танцова формация „Търновска царица“ покори и Прага Участието на трупата бе с подкрепата на ГЕРБ

Лютви Местан обжалва паричната си гаранция от 10 000 лв. и забраната да напуска страната

Доналд Тръмп ще направи държавно посещение във Великобритания по покана на кралица Елизабет Втора

Македонска фирма плаща за брандиране на лични автомобили в България Платформа свързва рекламодатели и собственици на коли

„Ротари“ в Сливен бе домакини на турнир по баскетбол 3х3

УМБАЛ “Св. Марина“ Варна има готовност да поеме прегледите с ПЕТ скенер и ЯМР

Министър Захариева: България продължава силно да подкрепя евроинтеграцията на Черна гора

„Небесни ментори“ обединява футболисти, съдии и журналисти

Отнеха книжката на Мария Банева заради катастрофата, при която блъсна млад мъж миналата година

Скандалите във ВТУ вещаят назначаване на служебен ректор

Център „Алеф“: У нас няма място за нацизъм

Беларус прекрати износа на нефт за Украйна, Полша и Балтийските страни

Министър Вълчев: Учителите и родителите имаме мисия да направим децата по-добри

Пенев защити съдиите, нападна БФС, Бодуров изгоря

Млади художници разкрасиха Сливен за Великден

Мая Манолова: Историята „Костинброд” приключи, не атакувах ГЕРБ

За да бъде избран омбудстман, са необходими повече от половината народни представители. Ясно е, че нито една парламентарна група не може сама да избере омбудсман. Освен това гласуването е тайно. Това заяви червената депутатка Мая Манолова, която е сочена за бъдещия омбудсман на републиката, чиято кандидатура ще бъде подкрепена не само от БСП, но вероятно и от ГЕРБ.

Манолова поясни, че институцията омбудсман не е „бюро жалби” и допълни, че до този момент тя не е водила официални разговори за бъдещата си кандидатура с нито една парламентарна партия. Днес Манолова ще се срещне с колегите си от ГЕРБ и Патриотичния фронт. „Признавам, че обмислях предложението да се кандидатирам за омбудсман. Отдавна партийно-политическата роля е отживяла в мен. Влязох в политиката с идеята да защитавам хората. Десет години съм парламентарист и съм защитавала всякакви каузи. Убедих се, че партийно-политическата дреха е тясна, за да бъдат защитавани ефективно гражданите”, посочи Манолова.

Тя допълни, че каквито и права да защитава, винаги остава подозрението, че тя брани онези, които са я избрали.

Мая Манолова поясни, че историята „Костинброд” е приключила и не е оставила белег върху отношенията й с ГЕРБ. „Бяха получени сигнали, в рамките на предизборната кампания, ме в една печатница има половин милион бюлетини. Вие като честен журналист бихте ли пуснали сигнал до прокуратурата?”, попита Манолова тв водещата Ани Цолова. – „Бих”, отговори й тя.

„ Това направих аз. С това се изчерпа моето участие в този случай”, поясни социалистката. Тя допълни, че ако има подобен случай, пак би подала сигнал, защото злоупотребата с гласове не е изолирано явление. „Моята цел е да бъдат ограничени предизборните манипулации. Атаката ми не беше срещу ГЕРБ, а срещи всички, които правят нарушения”, посочи тя.

Манолова изтъкна, че депутатите я познавали по-добре от приятелите й – толкова време прекарвала в парламента. „Те познават и меда, и жилото на моята работа. Искам да стана омбудстман, за да бъда по-ефективна от това, което сега съм в парламента. Искам да създам обществени съвети – от видни юристи, общественици, правозащитници. Трябва да има предварително сито, обсъждане, за да е ясно, че обмудсманът няма да става маша в защита на някакви частни интереси”, подчерта Мая Манолова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.