Хиляди швейцарци протестираха за равно заплащане на мъжете и жените

Варна отбеляза Деня на Независимостта със зрелищни възстановки (СНИМКИ)

Нова наредба въвежда строги санкции при кражби на вода

Цвета Караянчева: Българският народ иска справедливост и спокойствие, длъжни сме да му ги дадем

Ердоган призова турските учени в чужбина да се завърнат в родината си

Горя банков клон в една от най-красивите сгради в Пловдив

Двама от обирджиите на Роженския манастир остават в ареста Другите двама ще са под надзор на инспектор от Детска педагогическа стая, реши съдът в Плводив

Военни лекари от Виетнам ще се обучават във ВМА

Заместник-кметът на Благоевград Христина Шопова награди участници в турнира за фитнес и културизъм „Скаптопара“

В Русия продължават протестите срещу пенсионната реформа

Стотици работници от „Винпром Карнобат“ излязоха на протест в центъра на града

Адвокат ръководел обирджиите на Роженския манастир

Младите шофьори на пътя само с придружител

Първи национален гайдарски събор стартира в смолянското село Стойките

Плевен отбеляза 110-тата годишнина от обявяването на Независимостта

Ромският Бил Гейтс изчезна безследно, обявиха го за издирване

Неграмотният Сергей Колев от харманлийското село Орешец, който се прочу с покупката на 45 от 50-те дружествени дяла на хасковската IT компания “Ривов електроникс”, е изчезнал безследно. От края на миналата седмица по молба на близките му 25-годишният ром е обявен за издирване. Това съобщи кметският наместник на Орешец Сийка Ставрева, която е написала молбата до МВР, тъй като в родата няма нито един грамотен.

При посещението на екипите на Haskovo.net и еTV в селото миналата седмица и новината, че Сергей е купил 90 процента от компютърна фирма в Хасково, като е платил за това 4500 лева в брой, родата изпадна в изумление. Самият Сергей пък изчезнал отпреди десетина дни и никой в селото нямаше представа къде се намира. Майка му Нора бе потресена, че неграмотният и беден като мишка неин син е броил невероятните за семейството 4500 лева. Освен това според Търговския регистър той е и управител на компанията.

Веднага след това родата се втурнала да търси Сергей. Ходили в Харманли, където живее брат на изчезналия, в Хасково, където пък майката има сестра, в Любимец, откъдето е жена му, която пък често бягала от Орешец и се връщала при майка си и баща си. Никъде нямало и следа от Сергей. В селото недоумяват какво може да се е случило с него. Фамилията, естествено, допуска най-лошото.

Кметицата Сийка Ставрева си припомни, че на 22 юни, когато е бил подписан договорът за прехвърляне на дружествените дялове в “Ривов Електроникс”, работодателят на Сергей е имал рожден ден и младият ром се e мярнал пред дома му в Орешец. Това е бил и последният път, когато някой е забелязал Сергей.

Междувременно от МВР Хасково обявиха, че започват разследване на случая с „Ривов Електроникс“. Полицаите се сезирали от публикациите в Haskovo.net.

От края на миналата седмица пък стартира мащабна хакерска атака срещу сайта. Тя не постигна желания резултат – блокиране на Haskovo.net. Но продължава и досега. За атаката на хакерите е подаден сигнал в полицията, която започва разследване и по този случай.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.