Белград ще ползва опита на София при изграждане на метрото

Омбудсманът: Ще наблюдавам с повишено внимание сделката за ЧЕЗ

Пенев внесе молба за касиране на изборите за президент на БФС

Пътят Асеновград–Пловдив става магистрален през лятото

Холандия призна Арменския геноцид и разсърди Турция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в събота, 24 февруари 2018

БАН ще отговори официално на критиките към доклада за „Белене”

Тръмп призна: Плешив съм, крия се с прическата

Губернаторът на щата Флорида иска въоръжен полицай във всяко общинско училище

Кашата с касата се забърка здраво До понеделник смятат дълговете към чужди фондове, данните на шефа на НЗОК не били верни

Вандали изпотрошиха над 40 коли в Пловдив

Ето кои институции ще проверяват сделката за ЧЕЗ

32 цивилни са загинали при бомбардировките на Източна Гута днес

Туристическите пакети ще поскъпнат 2-3 пъти Българинът се стяга за патриотични екскурзии за 3 март

Гинка Върбакова, която купи активите на ЧЕЗ: Нашите намерения са за отговорно отношение към милионите клиенти

Ромският Бил Гейтс изчезна безследно, обявиха го за издирване

Неграмотният Сергей Колев от харманлийското село Орешец, който се прочу с покупката на 45 от 50-те дружествени дяла на хасковската IT компания “Ривов електроникс”, е изчезнал безследно. От края на миналата седмица по молба на близките му 25-годишният ром е обявен за издирване. Това съобщи кметският наместник на Орешец Сийка Ставрева, която е написала молбата до МВР, тъй като в родата няма нито един грамотен.

При посещението на екипите на Haskovo.net и еTV в селото миналата седмица и новината, че Сергей е купил 90 процента от компютърна фирма в Хасково, като е платил за това 4500 лева в брой, родата изпадна в изумление. Самият Сергей пък изчезнал отпреди десетина дни и никой в селото нямаше представа къде се намира. Майка му Нора бе потресена, че неграмотният и беден като мишка неин син е броил невероятните за семейството 4500 лева. Освен това според Търговския регистър той е и управител на компанията.

Веднага след това родата се втурнала да търси Сергей. Ходили в Харманли, където живее брат на изчезналия, в Хасково, където пък майката има сестра, в Любимец, откъдето е жена му, която пък често бягала от Орешец и се връщала при майка си и баща си. Никъде нямало и следа от Сергей. В селото недоумяват какво може да се е случило с него. Фамилията, естествено, допуска най-лошото.

Кметицата Сийка Ставрева си припомни, че на 22 юни, когато е бил подписан договорът за прехвърляне на дружествените дялове в “Ривов Електроникс”, работодателят на Сергей е имал рожден ден и младият ром се e мярнал пред дома му в Орешец. Това е бил и последният път, когато някой е забелязал Сергей.

Междувременно от МВР Хасково обявиха, че започват разследване на случая с “Ривов Електроникс”. Полицаите се сезирали от публикациите в Haskovo.net.

От края на миналата седмица пък стартира мащабна хакерска атака срещу сайта. Тя не постигна желания резултат – блокиране на Haskovo.net. Но продължава и досега. За атаката на хакерите е подаден сигнал в полицията, която започва разследване и по този случай.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.