Последните останали в „Нотр Дам“ картини ще бъдат пренесени за реставрация и съхранение в Лувъра

В Сандански продават стоки-менте, полицията атакува търговски обекти

Поставиха началото на „Пролетен фестивал за съвременното изкуство“ с изложбата „Стаички“

Полиция блокира част от центъра на София заради вечното дерби в събота

Старозагорци ще посрещнат тържествено Благодатния огън от Ейрусалим

Масло от кило марихуана по 1500 лв. спринцовката продавала разбитата наркогрупа от Варна

По-високи наказания за разрушители на дюни По-сурови мерки и за нападателите над медици, пробационни служители и по хулигански подбуди

Дневен център подреди великденска изложба базар в Монтана

Двама мъже са задържани за производство на наркотици в Плевенско и Врачанско

Илияна Йотова разговаря с чуждестранни студенти от български произход в Пловдив

Дават на съд бабаит, убил мъж на улица във Вършец

Прокурори отчитат скок на актовете за данъчни престъпления и наркотици

13 задържани за разпространение на дрога при спецакция във Варна

Прокуратурата: Материалите за Бенчо Бенчев се превеждат Очаква се до края на май разследването да приключи с прецизирани обвинения

Енергетици в Русе не приемат рекета на НЕК

Работници и служители от „Топлофикация – Русе“ протестираха за час днес в двора на ТЕЦ – изток срещу предвидените пормени в Закона за енергетиката. „Не приемаме всеки месец да плащаме 5% от приходите на дружеството като задължителна вноска за предвидения фонд за компенсиране на финансовия дефицит на НЕК, това си е чист рекет“, заявиха лидерите на КНСБ и КТ „Подкрепа“ в топлоцентралата Любомир Керимов и Тодор Дечев.

Те изчисляват, че гласуваният фонд от парламентарната комисия по енергетика ще им прибира по 120 000 лв. в ненатоварените месеци, а през отопляемия сезон – много повече. „Това е финансово сътресение за предприятието и се опасяваме, че ще се стигне до съкращения на персонала. В момента сме 312 работници с по около 600 лв. средна заплата“, обясни Тодор Дечев. Предвидените 5% не са върху нормата на възвръщаемост на дружеството, а върху оборотни средства. Така дружеството почти се обрича на фалит.
От синдикатите напомнят, че министърът на енергетиката и парламентарната комисия по енергетиката не са приели предложенията им за диференцирана ставка на този данък или той да отпадне. Законопроектът за изменение и допълнение на Закона за енергетиката вече е одобрен от комисията по енергетика на 20 юли т.г. Ако вноската не отпадне, енергетиците са готови на ефективни стачни действия.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.