Емил Димитров: Най-много корупционни практики има при горивата

Електрошок със силата на 1914 коня Хърватското чудо е най-бързият електрически автомобил

Кой се мръщи на чисто ново “Порше”?

Владимир Путин упражни правото си на глас на президентските избори в Русия (ВИДЕО)

Голям горски пожар в Австралия евакуира хиляди хора

Силите на Турция са влезли в град Африн

Вижте какви щети е нанесъл бурният вятър в София през нощта (СНИМКИ)

Дария Симеонова кара самолет, скача с парашут Пиарката Наталия от "Откраднат живот"

“Наполеон” на глобализма Изпълнението на проекта за създаване на „Съединените щати на Европа и Америка“ бе осуетено от Тръмп

Шест екипа на дирекция „Аварийна помощ и превенция” са отреагирали на близо 50 сигнала за паднали клони и дървета в столицата

В Русия се провеждат президентски избори

Какъв шпионин сте според зодията

Време е за дерби!

Над 50 огнеборци, Гражданска защита и доброволци гасиха 5 часа пожар край Търново

На 18 март 2018 да почерпят

Гърция финализира преговорите с кредиторите във вторник

Гърция върви към завършване на проекта за споразумение за трета спасителна програма до вторник, а отпускането на първия транш е вероятно да стане до 20 август, съобщи GRreporter.info, цитирайки източник, запознат със съдържанието на телеконференцията на Икономическата и финансова комисия, проведена в петък вечерта.

Разговорите напредват гладко и е вероятно да приключат през почивните дни, отбелязва същият източник. Ако според плановете до вторник бъдат готови проектът на меморандума за разбирателство и един актуализиран анализ за жизнеспособността на дълга, гръцкото правителство и парламентът се очаква да ги одобрят до четвъртък.

Финансовите министри на страните от еврозоната биха могли след това да се срещнат или да осъществят видеоконферентна връзка, за да одобрят споразумението за тригодишен заем на Атина, посочва същият източник.

Очаква се преди 20 август Гърция да ратифицира още един пакет закони, който ще включва различни реформи, едновременно с националните процедури по одобрение на споразумението, така че да получи навреме първия транш и да извърши плащането по гръцките държавни облигации, държани от Европейската централна банка, чийто падеж е на 20 август, добавя същият източник.

Всички работят по План Α — подписване на споразумение и отпускане до 20 август на първия транш от новия заем в размер на 86 милиарда евро, продължава източникът.

Преговорите започнаха на 20 юли, седмица след продължилата цяла нощ среща, на която лидерите на страните-членки на Eврозоната постигнаха съгласие за начало на преговори с Гърция.

Според същия източник, не са били изразени сериозни разногласия между страните-членки на Eврозоната по време на телеконференцията в петък, продължила около час, отчасти защото не е имало нещо, за което да е трябвало да се вземе решение.

Някои страни, на първо място Германия, са искали да се определят ясно ангажиментите за по-дългосрочни реформи, освен незабавните действия, които ще бъдат предприети, добавя източникът, цитиран от агенция Ройтерс.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.