Пенсионер загина, блъснат от влак на гара Брусарци

Работник загина в цех за вар в Шуменско

БСП внесе вота на недоверие към кабинета “Борисов 3”

Съдят земеделка, опитала да точи европари с „виртуални“ зайци

Намериха труп на пребита до смърт жена и мъжът й обесен

Освободиха предсрочно проф. Камен Плочев като шеф на НЗОК

Хванаха 296 пияни и 91 дрогирани шофьори в акция на TISPOL

Прекратяват служебно регистрацията на новозакупен автомобил, който не е пререгистриран КАТ вече има автоматичен софтуер и връзка със системата на Нотариалната камара

Депутатите решиха ново държавно предприятие да стопанисва язовирите

Трима са задържани при акцията пред банка в София Опитали да поставят копиращо устройство в банкомата

Как умереното количество алкохол предпазва сърцето

Зам.-министърката, отишла на луксозна командировка, подаде оставка, Борисов я прие

Баща на загинал при взрива в “Миджур” ще съди държавата в Страсбург

Как прохождат перничаните?

Тръмпоцентризмът на Америка, няма връщане назад Две срещи на върха и само една декларация

Гърция финализира преговорите с кредиторите във вторник

Гърция върви към завършване на проекта за споразумение за трета спасителна програма до вторник, а отпускането на първия транш е вероятно да стане до 20 август, съобщи GRreporter.info, цитирайки източник, запознат със съдържанието на телеконференцията на Икономическата и финансова комисия, проведена в петък вечерта.

Разговорите напредват гладко и е вероятно да приключат през почивните дни, отбелязва същият източник. Ако според плановете до вторник бъдат готови проектът на меморандума за разбирателство и един актуализиран анализ за жизнеспособността на дълга, гръцкото правителство и парламентът се очаква да ги одобрят до четвъртък.

Финансовите министри на страните от еврозоната биха могли след това да се срещнат или да осъществят видеоконферентна връзка, за да одобрят споразумението за тригодишен заем на Атина, посочва същият източник.

Очаква се преди 20 август Гърция да ратифицира още един пакет закони, който ще включва различни реформи, едновременно с националните процедури по одобрение на споразумението, така че да получи навреме първия транш и да извърши плащането по гръцките държавни облигации, държани от Европейската централна банка, чийто падеж е на 20 август, добавя същият източник.

Всички работят по План Α — подписване на споразумение и отпускане до 20 август на първия транш от новия заем в размер на 86 милиарда евро, продължава източникът.

Преговорите започнаха на 20 юли, седмица след продължилата цяла нощ среща, на която лидерите на страните-членки на Eврозоната постигнаха съгласие за начало на преговори с Гърция.

Според същия източник, не са били изразени сериозни разногласия между страните-членки на Eврозоната по време на телеконференцията в петък, продължила около час, отчасти защото не е имало нещо, за което да е трябвало да се вземе решение.

Някои страни, на първо място Германия, са искали да се определят ясно ангажиментите за по-дългосрочни реформи, освен незабавните действия, които ще бъдат предприети, добавя източникът, цитиран от агенция Ройтерс.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.