Спор в ефир за парите на Георги Първанов

Искри в ефира на bTV между водещите на сутрешния блок Вяра Деянов и Денислав Борисов и гостът в студиото Румен Петков относно парите на бившия президент Георги Първанов.

На въпрос за спестяванията на Първанов, зам.-председателят на АБВ обяви: "Нямам никакви съмнения в неговия морал и честност". В отговор журналистите си позволиха да нарекат Първанов "спестовен президент", което предизвика вълна от недоволство у Румен Петков.

"Това са едни внушения, които са меко казано неверни. Редно ли е аз да ви питам защо вашата медия уволни двама журналисти заради един неудобно зададен въпрос към тогавашния министър-председател Пламен Орешарски".

Последваха няколко кратки коментара на Вяра Деянов и Денислав Борисов, с които се двамата се опитаха да обяснят, че такова нещо не се е случило в телевизията.

Бившият вътрешен министър коментира темата и за предполагаемите терористи, влезли на територията на България. "Батальонът на "Ислямска държава" в Западна Европа надхвърля 1500 души. Европа и САЩ бяха хванати неподготвени от това, което се случи в Близкия Изток", поясни той.

"Сигурно има изтичане на информация, щом се появиха снимки на тези документи", информира Румен Петков. "Трябва да бъдем много внимателни, защото България е транзитна държава", добави още бившият вътрешен министър.

"Неприятно е изтичането на информация. Във всяка държава се случва подобно нещо. Сега ние трябва да доказваме, че тези двама души нямат нищо общо с "Ислямска държава", завърши зам.-лидерът на АБВ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини