Премиерът Бойко Борисов открива новата трафик кула във Варна

Новият брегови център за управление на корабния трафик във Варна ще заработи на Празника на града, 15 август, когато ще бъде официално открит от премиера Бойко Борисов, съобщава topnovini.bg. Така страната ни ще отговори на всички европейски изисквания за сигурен и ефективен морски транспорт. Новата система за наблюдение ще гарантира и по-чисти води в крайбрежната морска зона.

Със своите 4 етажа, 1000 метра разгъната площ и модерен дизайн, трафик кулата във Варна ще събере всички дейности за контрол на движението на корабите до северната граница на България. В сградата е предвидено и място за ситуационен център, където при кризи и аварии ще се взимат адекватни решения.

Сред подсистемите, които осигуряват безопасността при корабоплаването, са автоматичната индентификационна система, която дава възможност да се проследяват корабите, мощно радарно покритие, което позволява откриване по физически параметри, камери и метеодатчици.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.