Барбекю за душата

ВИКТОРИЯ ДИШКОВА

Изкушенията на лятото включват и онзи приятен момент, в който семейството се събира около уханието на домашно приготвеното барбекю и му се отдава за цял почивен ден.

Най-бързото приготвяне на вкусни печени меса или зеленчуци е да разполагате с най-обикновена скара. Тя е и основна част на барбекюто. Барбекюто, обратно на стандартното схващане – възприемаме го само като уред, всъщност е метод на готвене. То става много по-бавно от добре познатото печене на скара. На него в зависимост от модела могат да се приготвят освен печени меса, морски дарове и зеленчуци и всякакви ястия – пълнени чушки или мусака, например. Заради разнообразието на готвенето този метод е сред най-харесваните. За да сме наясно какво търсим, трябва да знаем колко начина за приготвяне на скара има. Този въпрос е в основата на добрия избор според вкусовете и предпочитанията. А той е между използването на въглища, газ или електричество.

Кое е най-подходящото барбекю за вашия дом, какви са предимствата на елекрическото, газовото и това на въглища, какво предпочитат гурме ценителите и как се зида барбекю, ще научите от новия брой на списание "Идеален дом", който през август е с подарък.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл