Работник издъхна след злополука в Боаза

53-годишен работник почина, след като върху него паднали парчета стара мантинела. Злополуката е станала към 15ч. в понеделник до търговищкото село Пролаз, а мъжът е издъхнал в болница във Варна, съобщиха от полицията.

Работникът Н.К. от село Тополи, Варненско, товарел стари части от еластична предпазна ограда, които били демонтирани при ремонт на пътя в прохода Боаза. Няколко от тях паднали отгоре му и бил засегнат единия му крак в областта на глезена, от който шурнала кръв. Пострадалият бил откаран с фирмен транспорт в спешно отделение на търговищката болница, където му направили рентген и обработили раните, гласят първоначалните данни. С транспорт на фирмата бил закаран във Варна, където издъхнал. Една от неофициалните версии е, че е починал от тежка кръвозагуба.

От полицията в Търговище съобщиха, че са били информирани за инцидента през нощта след смъртта на пострадалия работник. Оглед на мястото на трагедията бил направен във вторник. По същото време е сигнализирана и трудовата инспекция. Шефът й Галя Градинарова съобщи, че работникът е бил дългогодишен служител още от 90-те год., имал договор и застраховка. Никой от колегите му не предполагал, че е толкова тежко пострадал и може да се стигне до фатален край.

Полицията е образувала досъдебно производство.

От фирмата заявиха, че засега няма да коментират заради течащото разследване.

Както "Труд" писа в момента тече голям ремонт на главния път София-Варна в района на прохода Боаза до Търговище. Полага се специална зърнеста настилка, тъй като мястото е усойно и при дъжд става опасно. Монтират се е предпазни мрежи на скалите заради падащите камъни. Очаква се работата по отсечката от близо 6 км да приключи до края на октомври. Проходът е с висока концентрация на катастрофи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони