Малшанс прецака ало-измамници в Русе

Малшанс прецака ало-измамници в Русе, изпратили 70-годишна старица да изтегли спестяванията си от банка, без да подозират, че там работи уж пострадалата й дъщеря. Това съобщиха от полицията в крайдунавския град. Бабата разбрала, че е измамена само с 1000 лв. едва когато видяла момичето си живо и здраво.

Телефонната измама се разиграла близо 4 часа, след като вкъщи й позвънил непознат мъж. "Д-р Иванов" обяснил на пенсионерката, че дъщеря й е пострадала от пожар на климатик в банковия офис. За операцията й в болницата трябвали пари.

Първоначално пред апартамента на жертвата дошла жена на около 40-45 годишна възраст, която трябвало да получи наличните 1000 лв. Тя обаче отказала да вземе парите, които прибрала след петнайсетина минути пристигналата друга жена. "Докторът" уговорил паникьосаната майка да отиде до банката и да изтегли, както има на влог.

Случаят се изяснява от започналото досъдебно производство по чл. 209, ал.1 от НК. Съуачстничките в престъпната схема се издирват по дадените описания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони