Феротон – 100% усвоимо желязо от естествен източник

Недостигът на желязо е един от най-често срещаните хранителни дефицити и обикновено се наблюдава при жени. В Европа 75% от жените между 16 и 64-годишна възраст не приемат препоръчителната дневна доза от желязо. В резултат на това 1/3 от всички жени и 2 от 5 жени под 34 години приемат минимално количество желязо, което се отразява на здравето. А 6% от жените имат железен недостиг, което води до хронична умора, виене на свят, сърцебиене и липса на концентрация.

Дневните загуби на желязо за мъже и жени в активна възраст са 1.5 мг, а за останалите групи: деца и юноши, жени преди менопауза, спортуващи и бременни, са по-високи - от 3 до 5 мг дневно. Клинично доказано е, че Феротон е с висока степен на абсорбция – до 40%, за разлика от съществуващите на пазара добавки с желязо. Поради високата усвоимост на желязото във Феротон, количеството му в едно саше покрива 100% от дневните загуби за мъже и жени. Точно затова приемът на Феротон не е свързан със страничните ефекти, характерни за останалите добавки с желязо.

За добрата абсорбция допълнително спомага добавеният концентриран натурален ябълков сок с витамин С. А приятният ябълков аромат неутрализира вкуса на желязото. Продуктът съдържа изцяло натурална, богата на желязо вода от планините Сноудония (Уелс) и е без консерванти и добавки

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве