Мъжко настроение в Рим

Проектът на Маурицио Джованони се нарича Casa di Rosario. Апартаментът, собственост на адвоката Росарио, се намира в сърцето на Рим. Интериорът е стилен и ярък. Всъщност само един истински италианец би предпочел пъстротата дори на собствения си дом пред лаконичните решения, така типични за мъжете по принцип.

проект: Маурицио Джованони текст: Николета Киркова снимки: ©Mikko Ala-Peijari

Самият автор на проекта признава, че изборът на цветове е твърде нетипичен, затова може да носи закачливото име “артист по душа”. Собственикът, както вече стана ясно, е адвокат, който денем се облича делово, но у дома си иска да намира отмора, да се среща с приятели, които също като него искат да бъдат себе си. Или иначе казано – да има възможност за истинско бягство от делника и професията.

В целия проект е отразена философията, че, детайлите разкриват различни моменти от живота на домакина. Жълтият цвят например, който преобладава в този дом, се явява като своеобразно отражение на слънчевите дни от детството на адвоката по бреговете на Соренто. Такъв личен момент позволява да се отдадеш на приятната носталгия и да се отдалечиш от суетата.

В първоначалния вариант на апартамента имало твърде много вътрешни стени. Решението на сеньор Джованони било те да се премахнат, за да влезе повече естествена светлина. Накрая се получило едно голямо открито пространство. Дори спалнята се обединила с хола. Само неголям елемент под формата на открити лавици, върху които са поставени книги, формално ги отделя един от друг.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл