Камери ловят вандали и нарушители в Търговище

Четири посегателства върху новоизградените съоръжения и атракции в центъра на Търговище излови вече системата за видеонаблюдение.

16 камери, които “пазят” цялата площ от близо 26 дка на новия център, все още са в пробен режим. Някои от тях ще бъдат подменени с такива от по-висок клас за разширяване на периметъра и по-прецизна картина.

Ефектът от работата им вече усетиха млада дама, крала цветя от градинката пред общината, вандал, потрошил пейка, както и крадецът на цветните прожектори от шадравана. Последната нарушителка на реда е студентка, решила да направи няколко кръгчета с колата си на площада през нощта. Някои от тях вече минаха през полицията и са предадени на съд.

Кадрите с нарушителите вървят на монитори в дежурната част на общината и полицията, съобщиха от кметството. Те напомнят, че на различни места по централната градска част от бул. “Митрополит Андрей” до площад “Свобода” са сложени табели, указващи, че територията е под видеонаблюдение.

Предстои монтирането на камери на входа на Търговище откъм бул. “Ал. Стамболийски”, където младежи си устройват автогонки. Съвместно с полицията ще бъдат определени и други рискови места, които да бъдат под наблюдение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони