Спасителите от Банско прибраха закъсали девойка и семейство

Турската армия установи контрол над всички селища в района Африн

Майка на 6 деца скубе и бие учителка Поморийският съд разпореди глоба за инцидент в училище

Бинали Йълдъръм: Никой не може да определя бъдещето на Близкия Изток без Турция

Комисар Явор Колев: Увеличава се педофилията в интернет

Стамен Белчев: Каранга пречи на конкурентите Труд

Посланикът на Турция дари апаратура за лечение на деца

Вековна икона на Богородица пристигна от Украйна във Варна

Д-р Джафер с отличие “Здравен политик”

Отстраняват 13 граничари заради издънката на Аерогара София На тяхно място идват служители от Варна и Бургас, каза вътрешният министър Радев

Цветан Цветанов: Да се подготвим за фалшивите новини и спекулации от нашите опоненти Руски дипломати ще се гонят само при заплаха за националната сигурност, каза в Поморие зам.-председателят на ГЕРБ

С кого пие всеки втори в България?

Художник от Търново дари Цветан Цветанов със своя картина

ГДБОП закопча разпространител на филми с насилие над непълнолетни

По-високи глоби на пътя в Гърция: 1500 евро за пушене в кола с дете, 2000 – за антирадар Отпада намалението от 50% при плащане до седмица

Гмуркачи откриха злато от испански галеони за 4,5 млн. долара край Флорида

Търсачи на съкровища от американския щат Флорида открили на място на корабокрушения на испански галеони златни монети на обща стойност 4,5 млн долара, съобщи порталът Florida Today.

Собственикът на територията, където е намерено съкровището, Брент Брисбейн и наетите от него гмуркачи от съда Capitana са открили имането на 30 юли, обаче Брисбейн съобщил за находката едва на 19 август.

Наетите дайвери на 30 и 31 юли са вдигнали от дъното на Атлантическия океан 350 златни монети, 9 от които са уникални, тъй като са сечени специално за испанския крал Филип V. Те са открити близо до брега на малка дълбочина.

Находката има особено значение, тъй като е намерена само седмица след като са навършени 300 години от крушението на испанския флот. Златото вероятно е било на борда на някой от 11 галеона, отплавали от Хавана за Испания на 24 юли 1715 г. В резултат на бурята седмица по-късно корабите са потънали, загинали са над 1000 души. На борда на галеоните се намирали скъпоценности, чиято обща стойност по съвременни оценки възлизала на 400 млн долара.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.