Висящ басейн ще съедини във въздуха две сгради в Лондон (Снимки)

25-метров басейн с прозрачно дъно ще съедини две 10-етажни сгради в Лондон, пише huffingtonpost.com.

Интересното е, че "връзката" е първата по рода си в света, тъй като басейнът ще се намира на 35 м. височина и плуващите в него ще могат да гледат към пешеходците "отвисоко", предаде БГНЕС.

Проектът е дело на дизайнерите от Eckersley O'Callaghan, които по-рано са работили върху дизайна на магазини на Apple в различни градове по света.

Басейнът ще стане част от пейзажа на жилищния комплекс Ембаси Гардънс, който се намира недалече от центъра на Лондон. Проектиралите съоръжението се надяват да завършат проекта през 2019 г. , но осъществяването му няма да е лесно, тъй като басейнът ще свързва две сгради, издигнати на различни основи.

"При вятър те се клатят по различен начин, поради което главният проблем е, че се опитваме да обединим с крехка конструкция две здания, които не се люлеят в синхрон", казал пред Би Би Си инженерът Браян Екърсли.

Басейнът нямало да бъде изработен от обикновено стъкло. Водата ще бъде филтрирана, за да останат стените на басейна от вътрешната страна чисти. Отвън висящият басейн ще бъде чистен регулярно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл