Kрадци разбиха кафе в Перник и откраднаха кутия с дарения за болeн от рак мъж

Безскрупулни крадци разбиха заведение в пернишкия кв. "Тева" и взеха кутия за дарения на болния от рак Валентин. Обирът е станал преди два дни в кафе "Зеленото". Рано сутринта крадците разбили прозореца на заведението с голям камък, влезли вътре и откраднали кутията с дарения, която седяла на барплота. По непотвърдена информация крадците задигнали и бутилки с алкохол и се изнесли бързо.

От полицията все ще няма официална информация за случая и дали крадците са заловени. Предполага се, че са местни бабаити, които са извършили престъплението именно с цел кражба на дарените пари, съобщава zapernik.com.

Перничанинът Валентин Бонев е с поставена диагноза: „МЕТА КОЛИ ОТ НПО” (рак от неизвестно първично огнище). Той се бори с рядката болест благодарение на дарители, тъй като семейството му не може да си позволи скъпото лечение.

Младият мъж е с богословско образование и преди да се разболее е бил инициаторът в кв. "Тева" да започне събирането на дарения за построяването на параклис. След като стана ясна тежката диагноза на Валентин, тевенчани сложиха още една кутия с дарение до тази за нов параклис - за спасяването на живота му

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони