Борисов вечеря с лидери в Белгия Срещата се проведе в замъка Хертохинедал край Брюксел

Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Нина Николина и Калин Вельов с концерт в Лондон

Най-новият музикален проект на Нина Николина и Калин Вельов „Пендара“, в който участва и народната певица Екатерина Ангелова изнесе първия си концерт в Лондон. Изпълненията на „Излел е Дельо хайдутин“, „Вечеряй Радо“, „Ерген Деда“, „Чичовите Конье“ бяха дълго аплодирани от публиката, съобщиха от Sofia Music Enterprises.

Музикантите представиха част от новия си репертоар в препълнената зала на Българското посолство по време на Първата официална среща на български лекари, практикуваши във Великобритания и английски студенти, учещи медицина в България. Събитието беше по инициатива на Медицинските университети в София и Пловдив. Организатор е официалният представител на университетите за Великобритания – компанията Интер Хекс. Патрон на срещата бе Негово Превъзходителство посланиик Константин Димитров. „Пендара Етно Проджект „ бяха избрани за официален музикален домакин на събитието.

„В тяхната музика се оглежда традиция и съвременност. Начинът , по който музикантите бяха посрещнати и изпратени от публиката, показа, че е важно как успяваш да итерпретираш българския фолклор. Талантът на Нина Николина, Калин Вельов и Екатерина Ангелова няма граници. Съвсем скоро ще ги поканим за концерт и в други европейски столици, където съм убеден, че артисти с техния талант ще вдигнат публиката на крака така, както успяха да сторят това в Лондон“, каза Димитър Циканделов, собственик на най-голямата посредническа компания за набиране на чуждестранни суденти за България „Интер Хекс“. В събитието участваха ректорът на Медицинския универистет в София академик Митев и зам. Ректорът на Пловдивския медицински университет проф. Куклева, дипломати, учени, лекари, студенти и техните семейства.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете