„Позитано“ поряза БСП-Видин

Общинският председател на БСП във Видин не е получил пълномощно от Михаил Миков да представлява партията при съставянето на Общинската избирателна комисия (ОИК) и Секционните избирателни комисии (СИК). Това обяви самият лидер на местната левица Пламен Трифонов, който изрази недоумение от случая.

Пред журналисти Трифонов поясни, че е изпратил писмо до Миков с искане за среща, за да разбере какво става. Отговор така и не се получил, но вместо това пълномощия за преговори за съставите на изборните комисии били дадени на шефката на областния партиен съвет във Видин Марияна Петрова.

"Оказа се, че не познаваме нито едно лице, което е включено в състава на ОИК от нашата партия. Лошо, не е приемливо", каза Трифонов и предположи, че е станала грешка.

Той обясни, че дали е грешка или преднамерен акт, ще се разбере до седмица, когато от Миков се очаква и пълномощното, с което ще може да регистрират листата за съветници и кандидат-кметовете. "Мисля, че Михаил Миков ще поправи грешката. БСП не е еднолична партия и досега никога не е имало такъв случай", заяви Трифонов.

Местният лидер на левицата за пореден път обясни, че според устава на БСП, Националният съвет на партията трябва да се съобрази и утвърди решенията, взети от конференцията на левицата във Видин. Едно от тях е подкрепа за кандидатурата на досегашния кмет Герго Гергов за нов мандат, издигнат от граждански инициативен комитет.

"Лудост ще е от централата в София да ни бъде спуснат парашутист", заключи Трифонов и отказа засега да коментира прогнозите за разцепление на БСП във Видин по време на изборите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони