Велико Търново пoсреща Световната организация на местните власти Престижният форум е в рамките на българското председателство на Съвета на ЕС

Разследват животновъдна ферма в Ново село (СНИМКИ) Крави предизвикват ПТП-та, тъпчат гробове, нахлуват в интернат, землището осеяно с трупове на говеда

Вежди Рашидов: Надявам се, че Борисов и Радев ще се разберат като мъжкари

Самолет с 66 души на борда катастрофира в Иран

Шумен почита паметта на Апостола на свободата

Гришо срещу Федерер на финала в Ротердам Българинът досега няма победа срещу швейцареца

Тръмп разкритикува ФБР за пропуските му във връзка със стрелбата в училище във Флорида

Д-р Димитър Петров: Има тотална намеса в управлението на здравната каса

„Спейс Екс“ отложи изстрелването на испански сателит

Доналд Тръмп: Изборите през 2016 г. не са повлияни от руснаците

Отбелязваме 145-ата годишнина от гибелта на Васил Левски

МВнР осъди провеждането на Луковмарш

Президентът на Армения: Азербайджан да се откаже от нереалистичните си очаквания в Нагорни Карабах

Сирни заговезни е, иска се прошка

Втори боен кораб на САЩ навлезе в Черно море

КНСБ и кандидат-кметовете от Търновско с декларация за сътрудничество

Декларация за сътрудничество на местно ниво подписаха с КНСБ кандидати за кметове и общински съветници от Великотърновска област. Чрез документа те изразяват подкрепа и ангажираност за подпомагане реализацията на приоритетите на Регионалния съвет на конфедерацията на синдиката, които са в три основни направления.

Кандидатите се подписаха за това, че ще насърчават и утвърждават процеса на колективното трудово договаряне за учители и здравни работници на територията на съответната община, ще сътрудничат със синдиката по въпроси, свързани повишаване на заетостта и на достъпа до пазара на труда и ще развиват младежки политики, насочени към изграждане на консултативни съвети и съгласуване на годишния план за младежта с представените на общинско ниво активни младежки организации.

Декларацията е основа на бъдещо сътрудничество, което ще се осъществява чрез работни срещи, обмен на информация и добри практики. Кандидатите за кметове и общински съветници, както и действащи градоначалници и техните заместници, участваха в работна среща, инициирана от президента на КНСБ Пламен Димитров. Дискусията се проведе в Гербовата зала на Областна администрация във Велико Търново и събра близо 50 души – синдикални членове и представители на политически партии. Целта на дискусиите, които КНСБ организира в навечерието на предизборната кампания в цялата страна, е да се коментират идеите за подобряване на местния социален диалог и очертаване на политическите приоритетите на местно ниво.

„Идеята е кандидатите да чуят притесненията на синдикатите и да използват набелязаните приоритети, още преди да оформят окончателно предизборните си програми”, обясни Пламен Димитров.

Три региона са сред най-бедните в ЕС и един от тях е Северния Централен район, към който се причислява и Великотърновска област. „Създаване на условия за инвестиции в индустрията и нови работни места е решението на проблема”, заяви Димитров.

Според него местната власт в диалог с държавата трябва да набележат мерки срещу ниските доходи и липсата на кадри във всички сектори.ия. Кандидатите се подписаха за това, че ще насърчават и утвърждават процеса на колективното трудово договаряне за учители и здравни работници на територията на съответната община, ще сътрудничат със синдиката по въпроси, свързани повишаване на заетостта и на достъпа до пазара на труда и ще развиват младежки политики, насочени към изграждане на консултативни съвети и съгласуване на годишния план за младежта с представените на общинско ниво активни младежки организации.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.