Димитровград става Холивуд

Пред Димитровград стои реалният шанс да се превърне в Холивуд. Това заяви продуцентът Дейвид Варод във вторник. Той обясни, че е готов с голям проект за филмово студио в града край река Марица и академия за специалисти към него.

"Проектът е в напреднал стадий и стане ли факт, ще бъдат осигурени 2000 работни места. Това ще помогне и на целия бизнес в региона ни", коментира и кметът на общината Иво Димов на съвместна пресконференция с Варод.

"Това студио ще е по-голямо от предишното ми в Бояна. В напреднала фаза на преговори сме с 3 големи световни филмови компании", поясни продуцентът. Той допълни, че близостта до Турция и Гърция и прекрасната инфраструктурна позиция на Димитровград са идеални за реализирането на идеята. "Смятаме да прави теливизионни сериали, защото телевизията е по-стабилна от киноиндустрията.

За да бъде привлечен в Македония за същата инвестиция и да се откаже от Димитровград, Варод бил канен лично от тамошното правителство. "Кметът на Димитровград работи много бързо и сериозно, затова вярвам, че идеята ще се осъществи тук", допълни продуцентът. След това обясни, че вече е пред финализиране на преговорите с голяма германска компания за участие в инвестицията. "Снимането на филми тук е с 50% по-изгодно в България, отколкото навсякъде другаде в Европа", уточни световноизвестният филмов капацитет

"Отдавна искам да си купя къща в Димитровград, още повече, че семейството ми е от тук", допълни Дейвид Варод. Неговата съпруга Татяна Педерсън е родом от тук, двамата имат и малка дъщеря, а преди няколко месеца те засадиха и дръвче за здравето на детето в местния парк "Марица".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони